Abraham zien

Israel gezien door schrijvers in het westen

Prijs € 22,95

Uitverkocht

B. Engelfriet

Paperback | September 2006 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Oost en west botsen nu op Europees grondgebied. Maar zij hebben sinds de aanwezigheid van de nakomelingen van Abraham al twee duizend jaar lang tegenover elkaar gestaan. Abraham zien geeft in tien portretten een westers beeld van een oosters volk. Botsingen worden begeleid door beeldvorming. Beeldvorming is vaak schadelijk, omdat zij het leven vertekent en misvormt. In veel nieuwsbeelden is het weerbare Israel het mikpunt van kritiek. Dit boek stelt scheve beelden uit heden en verleden aan de kaak. En ontmaskert stereotype beeldvorming aan de hand van reacties van toonaangevende literatoren, van Shakespeare tot kafka en van Revius tot Mulisch. Daarnaast komen ook vooraanstaande filosofen en theologen ter sprake, van kant tot Sartre en van Bernard van Clairvaux tot karl Barth. De auteur dr. L. Engelfriet studeerde Nederlands, filosofie en theologie, promoveerde op Bilderdijk en het Jodendom en schreef diverse artikelen over Israel en het westen. Hij is werkzaam als docent en voorganger in de PKN.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
B. Engelfriet
Uitgever
Aspekt B.V., Uitgeverij
ISBN
9789059113534
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
September 2006
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
294

Beschrijving

Oost en west botsen nu op Europees grondgebied. Maar zij hebben sinds de aanwezigheid van de nakomelingen van Abraham al twee duizend jaar lang tegenover elkaar gestaan. Abraham zien geeft in tien portretten een westers beeld van een oosters volk.

Botsingen worden begeleid door beeldvorming. Beeldvorming is vaak schadelijk, omdat zij het leven vertekent en misvormt. In veel nieuwsbeelden is het weerbare Israel het mikpunt van kritiek. Dit boek stelt scheve beelden uit heden en verleden aan de kaak. En ontmaskert stereotype beeldvorming aan de hand van reacties van toonaangevende literatoren, van Shakespeare tot kafka en van Revius tot Mulisch. Daarnaast komen ook vooraanstaande filosofen en theologen ter sprake, van kant tot Sartre en van Bernard van Clairvaux tot karl Barth.

De auteur dr. L. Engelfriet studeerde Nederlands, filosofie en theologie, promoveerde op Bilderdijk en het Jodendom en schreef diverse artikelen over Israel en het westen. Hij is werkzaam als docent en voorganger in de PKN.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
B. Engelfriet
Uitgever
Aspekt B.V., Uitgeverij
ISBN
9789059113534
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
September 2006
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
294

Ultieme leestip