Achter gesloten deuren

de geheime afspraken tussen Stalin, de nazi's en het Westen

Prijs € 32,50

Uitverkocht

Laurence Rees

Paperback | September 2009 |

Bekijk recensies
Gebaseerd op 1 beoordeling
Beoordeel dit boek ook!

Beschrijving

In 'Achter gesloten deuren' laat Laurence Rees zien hoe Stalin, Churchill en Roosevelt al tijdens de Tweede Wereldoorlog afspraken maakten over de toekomst van Europa. Op basis van materiaal dat pas beschikbaar kwam nadat de archieven in Rusland en Oost-Duitsland waren geopend, onderzoekt Rees de belangrijkste beslissingen die de drie leiders namen. Vooral het beeld van Stalin dat daaruit oprijst is vernietigend en pijnlijk voor veel Russen. Rees verzamelde bijna honderd nieuwe getuigenissen. Voormalige geheim agenten uit de Sovjet-Unie praten voor het eerst over hun repressieve werk; geallieerde zeemannen onthullen hoe zij de Duitse konvooien trotseerden; en Russische veteranen vertellen hoe zij in verschrikkelijke gevechten Duitse soldaten vermoordden. 'Achter gesloten deuren' is een boeiendemix van politieke verhalen, inclusief dat van de geallieerde conferenties in Teheran, Jalta en Potsdam, en de dramatische persoonlijke getuigenissen van hen die de consequenties van hun beslissingen moesten dragen.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Laurence Rees
Uitgever
Ambo|Anthos
ISBN
9789026321610
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
September 2009
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
427

Beschrijving

In 'Achter gesloten deuren' laat Laurence Rees zien hoe Stalin, Churchill en Roosevelt al tijdens de Tweede Wereldoorlog afspraken maakten over de toekomst van Europa. Op basis van materiaal dat pas beschikbaar kwam nadat de archieven in Rusland en Oost-Duitsland waren geopend, onderzoekt Rees de belangrijkste beslissingen die de drie leiders namen. Vooral het beeld van Stalin dat daaruit oprijst is vernietigend en pijnlijk voor veel Russen.

Rees verzamelde bijna honderd nieuwe getuigenissen. Voormalige geheim agenten uit de Sovjet-Unie praten voor het eerst over hun repressieve werk; geallieerde zeemannen onthullen hoe zij de Duitse konvooien trotseerden; en Russische veteranen vertellen hoe zij in verschrikkelijke gevechten Duitse soldaten vermoordden.

'Achter gesloten deuren' is een boeiendemix van politieke verhalen, inclusief dat van de geallieerde conferenties in Teheran, Jalta en Potsdam, en de dramatische persoonlijke getuigenissen van hen die de consequenties van hun beslissingen moesten dragen.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Laurence Rees
Uitgever
Ambo|Anthos
ISBN
9789026321610
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
September 2009
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
427

Ultieme leestip