Adolf Hitler

zwerver, soldaat en politicus (1908 - 1923)

Prijs € 24,95

Levertijd: 5-8 werkdagen

Actie: Geen verzendkosten!

M. Vermeeren

Paperback | April 2009 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

In dit boek schetst de auteur een boeiend portret van Hitler vanaf zijn vertrek uit Linz naar Wenen (1908), zijn verhuizing naar Munchen (1913), zijn belevenissen in de eerste wereldoorlog (1914-1918) en zijn bliksemcarriere als politicus in de bittere naoorlogse jaren in de Duitse Weimarrepubliek (1919-1923). Wie was toch deze buitenissige, eenzame man die tot zijn dertigste een anonieme kunstschilder was, maar die zich nauwelijks twintig jaar later zou ontwikkelen tot een gewetenloze en wrede massamoordenaar? Het antwoord op die vraag is niet eenvoudig. Wie waren zijn oudste handlangers en door wie werden de nazi's gefinancieerd? Hoe, wanneer en waarom werd Hitler na 1918 de felle jodenhater waardoor uiteindelijk zes miljoen joden zouden sterven voordat zijn schrikbewind ten einde was? Dit boek is het tweede deel van een vijfdelig werk over Adolf Hitler, waarvan eerder deel een, over de jeugd van Adolf Hitler 1889-1907 en zijn familie en voorouders, bij Aspekt verscheen. De boeken van Vermeeren zijn gebaseerd op exclusief bronnenmateriaal en minutieus onderzoek in Duitsland en Oostenrijk. Met dit boek heeft de auteur een uitstekend overzicht geschreven over de dictator waarover de wereld nog steeds niet is uitgepraat. Over De jeugd van Adolf Hitler 1889-1907 oordeelde de pers: Hitler moet zowat de meest beschreven figuur uit de wereldgeschiedenis zijn. Vaak recycleren die schrijvers elkaar, en herhalen ze tot in den treure telkens dezelfde anekdotes. Daar bezondigt de auteur van dit doorwrochte boek zich niet aan. Met Duitse grondigheid heeft Marc Vermeeren, een Belg, de jonge jaren van Hitler gereconstrueerd' [Jean-Paul Mulders in Het Laatste Nieuws]. De jeugd van Adolf Hitler 1889-1907 werd in oktober 2007 in Belgie uitgeroepen tot 'Boek van de week'.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
M. Vermeeren
Uitgever
Aspekt B.V., Uitgeverij
ISBN
9789059118140
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
April 2009
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
378

Beschrijving

In dit boek schetst de auteur een boeiend portret van Hitler vanaf zijn vertrek uit Linz naar Wenen (1908), zijn verhuizing naar Munchen (1913), zijn belevenissen in de eerste wereldoorlog (1914-1918) en zijn bliksemcarriere als politicus in de bittere naoorlogse jaren in de Duitse Weimarrepubliek (1919-1923). Wie was toch deze buitenissige, eenzame man die tot zijn dertigste een anonieme kunstschilder was, maar die zich nauwelijks twintig jaar later zou ontwikkelen tot een gewetenloze en wrede massamoordenaar? Het antwoord op die vraag is niet eenvoudig. Wie waren zijn oudste handlangers en door wie werden de nazi's gefinancieerd? Hoe, wanneer en waarom werd Hitler na 1918 de felle jodenhater waardoor uiteindelijk zes miljoen joden zouden sterven voordat zijn schrikbewind ten einde was?

Dit boek is het tweede deel van een vijfdelig werk over Adolf Hitler, waarvan eerder deel een, over de jeugd van Adolf Hitler 1889-1907 en zijn familie en voorouders, bij Aspekt verscheen. De boeken van Vermeeren zijn gebaseerd op exclusief bronnenmateriaal en minutieus onderzoek in Duitsland en Oostenrijk. Met dit boek heeft de auteur een uitstekend overzicht geschreven over de dictator waarover de wereld nog steeds niet is uitgepraat.

Over De jeugd van Adolf Hitler 1889-1907 oordeelde de pers: Hitler moet zowat de meest beschreven figuur uit de wereldgeschiedenis zijn. Vaak recycleren die schrijvers elkaar, en herhalen ze tot in den treure telkens dezelfde anekdotes. Daar bezondigt de auteur van dit doorwrochte boek zich niet aan. Met Duitse grondigheid heeft Marc Vermeeren, een Belg, de jonge jaren van Hitler gereconstrueerd' [Jean-Paul Mulders in Het Laatste Nieuws]. De jeugd van Adolf Hitler 1889-1907 werd in oktober 2007 in Belgie uitgeroepen tot 'Boek van de week'.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
M. Vermeeren
Uitgever
Aspekt B.V., Uitgeverij
ISBN
9789059118140
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
April 2009
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
378

Ultieme leestip