Alexander de Grote

Prijs € 17,50

Uitverkocht

Robin Lane Fox

Paperback | Januari 2005 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Alexander de Grote (356 v.C. - 323 v. C.) was hard, vastberaden, onverschrokken, een geboren soldaat en hartstochtelijk jager. Maar hij was ook een liefhebber van literatuur en toneel. Toen de Grieken tegen hem in opstand kwamen liet hij Thebe brandschatten om een afschrikwekkend voorbeeld te stellen maar spaarde de tempels en het huis waar de dichter Pindarus had gewoond. Hij was een ongeduldig mens, met brandende ambities, die steeds weer het avontuur van het onbekende zocht. Na de moord op zijn vader Philippus II in 336 werd Alexander koning van Macedonië. Bij zijn dood op tweeëndertigjarige leeftijd besloeg zijn rijk - van Griekenland tot India - vijf miljoen vierkante kilometer, en het vacuüm dat hij achterliet, werd nooit echt opgevuld. Alexander blonk uit als generaal en staatsman, hij drukte het stempel van de Griekse cultuur op het oude Oosten en hij creëerde een mythe die vandaag de dag nog even sterk is als tijdens zijn leven. De Britse oudhistoricus Robin Lane Fox onderzoekt in deze toegankelijke biografie nauwkeurig de vaak tegenstrijdige bronnen en weet door te dringen tot de complexe persoonlijkheid van Alexander de Grote.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Robin Lane Fox
Uitgever
De Arbeiderspers
ISBN
9789029562300
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Januari 2005
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
603

Beschrijving

Alexander de Grote (356 v.C. - 323 v. C.) was hard, vastberaden, onverschrokken, een geboren soldaat en hartstochtelijk jager. Maar hij was ook een liefhebber van literatuur en toneel. Toen de Grieken tegen hem in opstand kwamen liet hij Thebe brandschatten om een afschrikwekkend voorbeeld te stellen maar spaarde de tempels en het huis waar de dichter Pindarus had gewoond. Hij was een ongeduldig mens, met brandende ambities, die steeds weer het avontuur van het onbekende zocht. Na de moord op zijn vader Philippus II in 336 werd Alexander koning van Macedonië. Bij zijn dood op tweeëndertigjarige leeftijd besloeg zijn rijk - van Griekenland tot India - vijf miljoen vierkante kilometer, en het vacuüm dat hij achterliet, werd nooit echt opgevuld. Alexander blonk uit als generaal en staatsman, hij drukte het stempel van de Griekse cultuur op het oude Oosten en hij creëerde een mythe die vandaag de dag nog even sterk is als tijdens zijn leven.

De Britse oudhistoricus Robin Lane Fox onderzoekt in deze toegankelijke biografie nauwkeurig de vaak tegenstrijdige bronnen en weet door te dringen tot de complexe persoonlijkheid van Alexander de Grote.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Robin Lane Fox
Uitgever
De Arbeiderspers
ISBN
9789029562300
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Januari 2005
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
603

Ultieme leestip