Anne Frank in het Achterhuis

wie was wie?

Prijs € 10,00

Uitverkocht

Ook beschikbaar als:

Aukje Vergeest

Paperback | April 2014 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Alles wat Anne Frank in haar onderduikplek meemaakte, dacht en voelde, vertrouwde zij toe aan haar dagboek. Ook haar lotgenoten beschreef zij openhartig: haar ouders Edith en Otto, haar zus Margot, de familie Van Pels en Fritz Pfeffer, en de vijf helpers die hen met gevaar voor eigen leven verzorgden. Maar wie waren al deze mensen, hoe kwamen zij bij elkaar in Amsterdam?Anne Frank in het Achterhuis: wie was wie? biedt een nieuw portret van de acht onderduikers, maar ook van hun helpers en anderen in en rond de schuilplaats. Het Achterhuis was zo doeltreffend georganiseerd dat de onderduikers jarenlang buiten het blikveld van de vervolgers bleven. Dit boek toont de achtergronden, de mensen, hun onderlinge verhoudingen en de onverbiddelijke a?oop. Veel niet eerder gepubliceerde foto's geven de hoofdpersonen een gezicht.Een uitzonderlijk groepsportret dat de lezer bijblijft.De theatervoorstelling Anne, geschreven door Jessica Durlacher en Leon de Winter, is vanaf april 2014 te zien in Theater Amsterdam.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Aukje Vergeest
Uitgever
Rainbow
ISBN
9789041709868
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
April 2014
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
180

Beschrijving

Alles wat Anne Frank in haar onderduikplek meemaakte, dacht en voelde, vertrouwde zij toe aan haar dagboek. Ook haar lotgenoten beschreef zij openhartig: haar ouders Edith en Otto, haar zus Margot, de familie Van Pels en Fritz Pfeffer, en de vijf helpers die hen met gevaar voor eigen leven verzorgden. Maar wie waren al deze mensen, hoe kwamen zij bij elkaar in Amsterdam?

Anne Frank in het Achterhuis: wie was wie? biedt een nieuw portret van de acht onderduikers, maar ook van hun helpers en anderen in en rond de schuilplaats. Het Achterhuis was zo doeltreffend georganiseerd dat de onderduikers jarenlang buiten het blikveld van de vervolgers bleven. Dit boek toont de achtergronden, de mensen, hun onderlinge verhoudingen en de onverbiddelijke a?oop. Veel niet eerder gepubliceerde foto's geven de hoofdpersonen een gezicht.Een uitzonderlijk groepsportret dat de lezer bijblijft.

De theatervoorstelling Anne, geschreven door Jessica Durlacher en Leon de Winter, is vanaf april 2014 te zien in Theater Amsterdam.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Aukje Vergeest
Uitgever
Rainbow
ISBN
9789041709868
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
April 2014
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
180

Ultieme leestip