Armed Batavians

use and significance of weaponry and horse gear from non-military contexts in the Rhine Delta (50 BC to AD 450)

Prijs € 101,99

Uitverkocht

Ook beschikbaar als:

J. Nicolay

Hardback | November 2007 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Unieke vernieuwend onderzoek biedt intrigerende kijk op het dagelijks leven in de noordelijke regionen van het Romeinse Rijk. Uit de vele archeologische vondsten van wapens en paardentuig uit het Rijndelta gebied uit de eerste eeuw na Christus, blijkt wel dat de Bataven een zwaar bewapend volk waren, maar welk belang hechtte de Bataven aan het gebruik van niet-militaire gebruiksvoorwerpen? Aan de hand van een levenscyclus-model voor Romeinse soldaten, interpreteert Johan Nicolay de grote hoeveelheid archeologische vondsten uit de eerste eeuw na Christus als memorabilia die door ex-soldaten mee naar huis genomen werden ter herinnering aan hun vijfentwintig jarige diensttijd. De objecten stonden symbool voor hun nieuw verworven status als Romeins burger en veteraan. Armed Batavians bevat niet alleen een indrukwekkende hoeveelheid nog niet eerder gepubliceerde gegevens, maar biedt ook een intrigerende kijk op het dagelijkse leven in de noordelijke regionen van het Romeinse Rijk.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
J. Nicolay
Uitgever
Amsterdam University Press
ISBN
9789053562536
Bindwijze
Hardback
Publicatiedatum
November 2007
Categorie
Wetenschappelijk
Taal
Engelstalig
Aantal Pagina's
408

Beschrijving

Unieke vernieuwend onderzoek biedt intrigerende kijk op het dagelijks leven in de noordelijke regionen van het Romeinse Rijk.

Uit de vele archeologische vondsten van wapens en paardentuig uit het Rijndelta gebied uit de eerste eeuw na Christus, blijkt wel dat de Bataven een zwaar bewapend volk waren, maar welk belang hechtte de Bataven aan het gebruik van niet-militaire gebruiksvoorwerpen? Aan de hand van een levenscyclus-model voor Romeinse soldaten, interpreteert Johan Nicolay de grote hoeveelheid archeologische vondsten uit de eerste eeuw na Christus als memorabilia die door ex-soldaten mee naar huis genomen werden ter herinnering aan hun vijfentwintig jarige diensttijd. De objecten stonden symbool voor hun nieuw verworven status als Romeins burger en veteraan. Armed Batavians bevat niet alleen een indrukwekkende hoeveelheid nog niet eerder gepubliceerde gegevens, maar biedt ook een intrigerende kijk op het dagelijkse leven in de noordelijke regionen van het Romeinse Rijk.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
J. Nicolay
Uitgever
Amsterdam University Press
ISBN
9789053562536
Bindwijze
Hardback
Publicatiedatum
November 2007
Categorie
Wetenschappelijk
Taal
Engelstalig
Aantal Pagina's
408

Ultieme leestip