Bataljon 1-1 R.I.

Nederlands-Indie periode 1946-1948

Prijs € 20,50

Levertijd: 2-3 werkdagen

Actie: Geen verzendkosten!

Frans van Dreumel

Paperback | December 2008 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Frans van Dreumel komt al jaren bij de reünies van het Oorlogs Vrijwilligers Bataljon 1-1 Regiment Infanterie. Dit bataljon is in de volksmond op de Indische eilanden waar het dienst heeft gedaan, beter bekend als het Drentse O.V.W.Bataljon ‘De Ramskop’. Het gaat om mensen die na vijf jaren bezetting gedurende de Tweede Wereldoorlog als vrijwilliger dienden voor de bevrijding van Indië. Tijdens deze reünies verzamelde Van Dreumel informatie over verschillende onderdelen. Op een gegeven moment kwam hij in contact met veteraan Fokko Polman en die heeft hem een schat aan gegevens plus heel veel exclusief fotomateriaal verschaft. Dat is allemaal in dit boek bijeengebracht. Daarmee legt Van Dreumel een uniek stukje Nederlandse koloniale geschiedenis vast. Het boek is uiterst leesbaar en de verhalen worden zeer levendig verteld, alsof het geen zestig jaar geleden is, dat de beschreven gebeurtenissen hebben plaatsgevonden.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Frans van Dreumel
Uitgever
Elikser B.V. Uitgeverij
ISBN
9789089540782
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
December 2008
Categorie
Overig
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
146

Beschrijving

Frans van Dreumel komt al jaren bij de reünies van het Oorlogs Vrijwilligers Bataljon 1-1 Regiment Infanterie. Dit bataljon is in de volksmond op de Indische eilanden waar het dienst heeft gedaan, beter bekend als het Drentse O.V.W.Bataljon ‘De Ramskop’. Het gaat om mensen die na vijf jaren bezetting gedurende de Tweede Wereldoorlog als vrijwilliger dienden voor de bevrijding van Indië.
Tijdens deze reünies verzamelde Van Dreumel informatie over verschillende onderdelen. Op een gegeven moment kwam hij in contact met veteraan Fokko Polman en die heeft hem een schat aan gegevens plus heel veel exclusief fotomateriaal verschaft. Dat is allemaal in dit boek bijeengebracht. Daarmee legt Van Dreumel een uniek stukje Nederlandse koloniale geschiedenis vast. Het boek is uiterst leesbaar en de verhalen worden zeer levendig verteld, alsof het geen zestig jaar geleden is, dat de beschreven gebeurtenissen hebben plaatsgevonden.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Frans van Dreumel
Uitgever
Elikser B.V. Uitgeverij
ISBN
9789089540782
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
December 2008
Categorie
Overig
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
146

Ultieme leestip