Boomers

zicht op een generatie

Prijs € 14,95

Uitverkocht

Caroline Dijk, Paul Hosek, Wim de Boek

Januari 2014 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

PERSBERICHT ROTTERDAM 18 November 2013Op zaterdag 31 augustus a.s. start op RTV Rijnmond de tiendelige televisiereeks 'Boomers - Zicht op een generatie', geproduceerd door petites images. Deze reeks wordt tot en met zaterdag 2 november uitgezonden.In Boomers staan tien Rotterdamse babyboomers centraal, jongens en meisjes die voortkwamen uit de geboortegolf die volgde op de Tweede Wereldoorlog. Die generatie maakte al spelenderwijs de ontwikkelingen mee in hun stad die 'Sterker werd door Strijd'. De tien babyboomers in de reeks vormen een dwarsdoorsnede van de Rotterdamse samenleving; zowel bekende als onbekende Rotterdammers vertellen over onderwerpen die in hun leven een grote rol speelden en invloed hebben gehad op de wording van de metropool Rotterdam. De hoofdrolspelers in Boomers zijn een huisvrouw (Hanny Meeldijk), een saxofonist (Ger van Voorden), een rechter (Mariette Opstelten-Dutilh), een horecavrouw (Marian van Andel), een zanger (Leen Huijzer, 'Lee Towers'), een repatriant (Frans Mattheijs), een senator (Ronald Sörensen), een maatschappelijk werker (Rita Donders), een priester (Govert Mulckhuijse) en een politicus (Els Kuijper). Vanuit de Museumwoning aan de Jacob Catsstraat praten zij over hun jeugd, de wederopbouw van Rotterdam, onderwijs, puberteit, sexualiteit, muziek, mode, drank en drugs, carrière, hun gezondheid en hoe zij aankijken tegen het onvermijdelijke: de dood. De afleveringen wordt gelardeerd met beelden en filmpjes uit de familie-archieven van de gasten en relevante filmbeelden, foto's en (verdwenen) geluiden 'van toen' uit de diverse openbare archieven, compleet met een educatief intermezzo van Lans Kleyn, beheerder van de Museumwoning. De reeks is opgenomen op twee Nikon instapmodellen. Boomers - Zicht op een generatie wordt vanaf 31 augustus tot en met 2 november op zaterdag uitgezonden. Aanvangstijd 17.00 uur, lengte 26 minuten. De afleveringen worden vervolgens elk uur herhaald tot en met de volgende dag 16.00 uur.idee en presentatie: Wim de Boekregie en montage: Caroline Dijkcamera en uitvoerend producent: Paul Hoekgeluid: Douwe van der Werfeindredactie: Cees van der Wel, RTV RijnmondVoor meer informatie: Caroline Dijk 06 - 54 964 653Paul Hoek 06 - 53 616 222

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Caroline Dijk, Paul Hosek, Wim de Boek
Uitgever
PI
ISBN
9789082159707
Bindwijze
Publicatiedatum
Januari 2014
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig

Beschrijving

PERSBERICHT ROTTERDAM 18 November 2013


Op zaterdag 31 augustus a.s. start op RTV Rijnmond de tiendelige televisiereeks 'Boomers - Zicht op een generatie', geproduceerd door petites images. Deze reeks wordt tot en met zaterdag 2 november uitgezonden.

In Boomers staan tien Rotterdamse babyboomers centraal, jongens en meisjes die voortkwamen uit de geboortegolf die volgde op de Tweede Wereldoorlog. Die generatie maakte al spelenderwijs de ontwikkelingen mee in hun stad die 'Sterker werd door Strijd'. De tien babyboomers in de reeks vormen een dwarsdoorsnede van de Rotterdamse samenleving; zowel bekende als onbekende Rotterdammers vertellen over onderwerpen die in hun leven een grote rol speelden en invloed hebben gehad op de wording van de metropool Rotterdam.

De hoofdrolspelers in Boomers zijn een huisvrouw (Hanny Meeldijk), een saxofonist (Ger van Voorden), een rechter (Mariette Opstelten-Dutilh), een horecavrouw (Marian van Andel), een zanger (Leen Huijzer, 'Lee Towers'), een repatriant (Frans Mattheijs), een senator (Ronald Sörensen), een maatschappelijk werker (Rita Donders), een priester (Govert Mulckhuijse) en een politicus (Els Kuijper). Vanuit de Museumwoning aan de Jacob Catsstraat praten zij over hun jeugd, de wederopbouw van Rotterdam, onderwijs, puberteit, sexualiteit, muziek, mode, drank en drugs, carrière, hun gezondheid en hoe zij aankijken tegen het onvermijdelijke: de dood. De afleveringen wordt gelardeerd met beelden en filmpjes uit de familie-archieven van de gasten en relevante filmbeelden, foto's en (verdwenen) geluiden 'van toen' uit de diverse openbare archieven, compleet met een educatief intermezzo van Lans Kleyn, beheerder van de Museumwoning. De reeks is opgenomen op twee Nikon instapmodellen.

Boomers - Zicht op een generatie wordt vanaf 31 augustus tot en met 2 november op zaterdag uitgezonden. Aanvangstijd 17.00 uur, lengte 26 minuten. De afleveringen worden vervolgens elk uur herhaald tot en met de volgende dag 16.00 uur.


idee en presentatie: Wim de Boek
regie en montage: Caroline Dijk
camera en uitvoerend producent: Paul Hoek
geluid: Douwe van der Werf
eindredactie: Cees van der Wel, RTV Rijnmond


Voor meer informatie:

Caroline Dijk 06 - 54 964 653
Paul Hoek 06 - 53 616 222

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Caroline Dijk, Paul Hosek, Wim de Boek
Uitgever
PI
ISBN
9789082159707
Bindwijze
Publicatiedatum
Januari 2014
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig