Bravo!

125 jaar het concertgebouw en het Koninklijk concertgebouworkest

Prijs € 15,00

Uitverkocht

Paperback | November 2012 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Het Concertgebouw en het Koninklijk Concertgebouworkest fungeren sinds jaar en dag als trotse muziekambassadeurs van Nederland. Beide instellingen koesteren hun rijke traditie maar gaan ook met hun tijd mee. Naar aanleiding van het jubileumjaar 2013 blikken zij terug en maken zij de stand van zaken op. Waarom beschikt een kleine hoofdstad als Amsterdam over een toonaangevende concertzaal en een wereldberoemd symfonieorkest? In welke richting heeft het concertaanbod zich in de loop der jaren ontwikkeld? Welke initiatieven ontplooien gebouw en orkest om een breder publiek aan zich te binden? En hoe ervaren topmusici en concertbezoekers de sfeer tijdens de concerten? Naast informatieve hoofdstukken door musicologen enandere deskundigen biedt de jubileumuitgave een blik achter de schermen van de concertpraktijk. Het boek is thematisch opgezet, waarbij human interest steeds voorop staat.

Volledige beschrijving

Specificaties

Uitgever
Balans, Uitgeverij
ISBN
9789460035968
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
November 2012
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
256

Beschrijving

Het Concertgebouw en het Koninklijk Concertgebouworkest fungeren sinds jaar en dag als trotse muziekambassadeurs van Nederland. Beide instellingen koesteren hun rijke traditie maar gaan ook met hun tijd mee. Naar aanleiding van het jubileumjaar 2013 blikken zij terug en maken zij de stand van zaken op.



Waarom beschikt een kleine hoofdstad als Amsterdam over een toonaangevende concertzaal en een wereldberoemd symfonieorkest? In welke richting heeft het concertaanbod zich in de loop der jaren ontwikkeld? Welke initiatieven ontplooien gebouw en orkest om een breder publiek aan zich te binden? En hoe ervaren topmusici en concertbezoekers de sfeer tijdens de concerten?



Naast informatieve hoofdstukken door musicologen enandere deskundigen biedt de jubileumuitgave een blik achter de schermen van de concertpraktijk. Het boek is thematisch opgezet, waarbij human interest steeds voorop staat.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Uitgever
Balans, Uitgeverij
ISBN
9789460035968
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
November 2012
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
256

Ultieme leestip