Brusselse Circusartiesten

archiefbeelden

Prijs € 23,00

Voor 23.00 besteld, morgen in huis.

Actie: Geen verzendkosten!

Andre De Poorter

Paperback | Mei 2011 |

Bekijk recensies
Gebaseerd op 1 beoordeling
Beoordeel dit boek ook!

Beschrijving

Als hoofdstad van ons land heeft Brussel een belangrijke rol gespeeld in het Belgische circusleven. Toen Philip Astley, de Britse pionier van het circus, in 1787 voor het eerst naar ons land kwam, koos hij de manège van het Brusselse Warandepark uit om zijn rij- en andere kunsten te vertonen. Vanaf 1800 deden alle grote circusgezelschappen Brussel aan, aanvankelijk spelend in zalen of theaters, later in circustenten of circusgebouwen zoals het Koninklijk Circus. De circusstad Brussel telde ook heel wat music-halls, variété- en spektakelzalen waar de circusartiesten gemakkelijk aan de slag konden. Het is dan ook niet verwonderlijk dat de metropool, eveneens bekend voor zijn talrijke impresario’s en vlotte nationale en internationale treinverbindingen, ook een grote aantrekkingskracht uitoefende op circusmensen van buiten Brussel. Archiefbeelden-Brusselse Circusartiesten brengt voor het eerst een volledig overzicht van alle circuskunstenaars die in het Brusselse hebben gewoond. Sommigen onder hen bouwden een internationale carrière uit, anderen genoten regionale bekendheid. Vooraleer hun namen in de vergetelheid raken, wil deze uitgave hulde brengen aan de families Babusio, Bradfort, Chabre, Dekock, Friscot, Gossing, Hansens, Hendrikos, Paulton, Rose, Schouten en vele andere verdienstelijke Brusselse circusmensen. Dit 256 bladzijden tellende boek bevat een 400-tal unieke foto’s en prachtige illustraties van Brusselse circusartiesten uit de periode 1890 - 1980. De foto’s werden met zorg gekozen uit het fenomenale circusarchief van André De Poorter, circuskenner bij uitstek. Voor dit boek ging hij bij verschillende circusfamilies langs, om zo nooit eerder gepubliceerde foto’s en verhalen bij de bron te verzamelen. Dit boek is een gedegen naslagwerk, maar ook een prachtige speelse duik in de geschiedenis van een de heel bijzondere amusementsvorm die het circus is.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Andre De Poorter
Uitgever
Uitgeverij Tempus
ISBN
9781845886646
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Mei 2011
Categorie
Overig
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
255

Beschrijving

Als hoofdstad van ons land heeft Brussel een belangrijke rol gespeeld in het Belgische circusleven. Toen Philip Astley, de Britse pionier van het circus, in 1787 voor het eerst naar ons land kwam, koos hij de manège van het Brusselse Warandepark uit om zijn rij- en andere kunsten te vertonen. Vanaf 1800 deden alle grote circusgezelschappen Brussel aan, aanvankelijk spelend in zalen of theaters, later in circustenten of circusgebouwen zoals het Koninklijk Circus.
De circusstad Brussel telde ook heel wat music-halls, variété- en spektakelzalen waar de circusartiesten gemakkelijk aan de slag konden. Het is dan ook niet verwonderlijk dat de metropool, eveneens bekend voor zijn talrijke impresario’s en vlotte nationale en internationale treinverbindingen, ook een grote aantrekkingskracht uitoefende op circusmensen van buiten Brussel.
Archiefbeelden-Brusselse Circusartiesten brengt voor het eerst een volledig overzicht van alle circuskunstenaars die in het Brusselse hebben gewoond. Sommigen onder hen bouwden een internationale carrière uit, anderen genoten regionale bekendheid. Vooraleer hun namen in de vergetelheid raken, wil deze uitgave hulde brengen aan de families Babusio, Bradfort, Chabre, Dekock, Friscot, Gossing, Hansens, Hendrikos, Paulton, Rose, Schouten en vele andere verdienstelijke Brusselse circusmensen.
Dit 256 bladzijden tellende boek bevat een 400-tal unieke foto’s en prachtige illustraties van Brusselse circusartiesten uit de periode 1890 - 1980. De foto’s werden met zorg gekozen uit het fenomenale circusarchief van André De Poorter, circuskenner bij uitstek. Voor dit boek ging hij bij verschillende circusfamilies langs, om zo nooit eerder gepubliceerde foto’s en verhalen bij de bron te verzamelen.
Dit boek is een gedegen naslagwerk, maar ook een prachtige speelse duik in de geschiedenis van een de heel bijzondere amusementsvorm die het circus is.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Andre De Poorter
Uitgever
Uitgeverij Tempus
ISBN
9781845886646
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Mei 2011
Categorie
Overig
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
255