Caesar

Prijs € 31,99

Voor 21.00 besteld, morgen in huis.

Actie: Geen verzendkosten!

Ook beschikbaar als:

Adrian Goldsworthy

Paperback | April 2009 |

Bekijk recensies
Gebaseerd op 1 beoordeling
Beoordeel dit boek ook!

Beschrijving

Gaius Julius Caesar is zonder enige twijfel de beroemdste Romein die ooit heeft geleefd. Als politicus klom Caesar in korte tijd op naar de machtigste positie in de Republiek. Hij had affaires met vrouwen van zijn opponenten en met vele andere vrouwen, inclusief de mooie en raadselachtige Cleopatra. Als militair was hij geniaal, en verantwoordelijk voor een aantal van demeest spectaculaire overwinningen in de geschiedenis: in minder dan tien jaar veroverde hij heel Gallië, viel Duitsland binnen en zette twee keer voet op Britse bodem. Classicus Adrian Goldsworthy schetst – op basis van bronnen uit de Romeinse tijd – het leven van Caesar tegen de achtergrond van de mediterrane wereld waarin hij leefde en van de rijke maar turbulente samenleving die hem voortbracht. Het resultaat is een meesterlijk boek, dat alle aspecten van Caesars persoon – de politicus, de generaal en de mens – in één band bijeenbrengt.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Adrian Goldsworthy
Uitgever
Ambo
ISBN
9789026322051
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
April 2009
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
640

Beschrijving

Gaius Julius Caesar is zonder enige twijfel de beroemdste Romein die ooit heeft geleefd. Als politicus klom Caesar in korte tijd op naar de machtigste positie in de Republiek. Hij had affaires met vrouwen van zijn opponenten en met vele andere vrouwen, inclusief de mooie en raadselachtige Cleopatra. Als militair was hij geniaal, en verantwoordelijk voor een aantal van demeest spectaculaire overwinningen in de geschiedenis: in minder dan tien jaar veroverde hij heel Gallië, viel Duitsland binnen en zette twee keer voet op Britse bodem.

Classicus Adrian Goldsworthy schetst – op basis van bronnen uit de Romeinse tijd – het leven van Caesar tegen de achtergrond van de mediterrane wereld waarin hij leefde en van de rijke maar turbulente samenleving die hem voortbracht. Het resultaat is een
meesterlijk boek, dat alle aspecten van Caesars persoon – de politicus, de generaal en de mens – in één band bijeenbrengt.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Adrian Goldsworthy
Uitgever
Ambo
ISBN
9789026322051
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
April 2009
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
640

Ultieme leestip