Congo Stories (e-Book)

Vechten met vijf eeuwen uitbuiting en hebzucht

Prijs € 9,99
Download direct dit e-Book
Ook beschikbaar als:
Deze titel komt in aanmerking voor

Ryan Gosling, John Prendergast

EPUB met digitaal watermerk | Januari 2019 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Geen enkel land ter wereld wordt zo uitgebuit als Congo. Voor de hebzucht van de Congolese overheid, Europa en de Verenigde Staten betaalt de Congolese bevolking al vijf eeuwen een vreselijke tol. Tijdens het koloniale bewind van de Belgische koning Leopold II was Congo het schouwspel van de grootste genocide ooit. Sinds WOII vielen nergens meer oorlogsslachtoffers dan in Congo. Maar er is hoop, want de lokale bevolking eist verandering en ook de internationale gemeenschap beseft almaar meer dat het zo écht niet verder kan.Aan de hand van John Prendergasts geschiedenis en actuele schets van de westerse uitbuiting van Congo, Ryan Goslings foto's over het dagelijks leven in Congo en Fidel Bafilemba's profielen van heroïsche Congolese activisten, biedt Congo Stories een venster op het verschrikkelijke verleden en heden maar ook een hoopvolle blik op de toekomst.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Ryan Gosling, John Prendergast
Uitgever
Horizon
ISBN
9789492958259
Formaat
EPUB met digitaal watermerk
Publicatiedatum
Januari 2019
Bestandsgrootte
136075514 bytes
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
304

Beschrijving

Geen enkel land ter wereld wordt zo uitgebuit als Congo. Voor de hebzucht van de Congolese overheid, Europa en de Verenigde Staten betaalt de Congolese bevolking al vijf eeuwen een vreselijke tol. Tijdens het koloniale bewind van de Belgische koning Leopold II was Congo het schouwspel van de grootste genocide ooit. Sinds WOII vielen nergens meer oorlogsslachtoffers dan in Congo. Maar er is hoop, want de lokale bevolking eist verandering en ook de internationale gemeenschap beseft almaar meer dat het zo écht niet verder kan.
Aan de hand van John Prendergasts geschiedenis en actuele schets van de westerse uitbuiting van Congo, Ryan Goslings foto's over het dagelijks leven in Congo en Fidel Bafilemba's profielen van heroïsche Congolese activisten, biedt Congo Stories een venster op het verschrikkelijke verleden en heden maar ook een hoopvolle blik op de toekomst.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Ryan Gosling, John Prendergast
Uitgever
Horizon
ISBN
9789492958259
Formaat
EPUB met digitaal watermerk
Publicatiedatum
Januari 2019
Bestandsgrootte
136075514 bytes Kb
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
304