Dappere Belgen (e-Book)

Buitengewone Belgische ondernemers van de middeleeuwen tot nu

Prijs € 16,99
Download direct dit e-Book

Peter Vanham

EPUB met digitaal watermerk | Oktober 2020 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Of we nu de dappersten aller Galliërs of des petits Belges zijn, de geschiedenis van België is geschreven door mensen die elk op hun eigen manier hun nek hebben uitgestoken. In Dappere Belgen vertelt economisch journalist Peter Vanham het verhaal van enkele van de strafste pioniers van de middeleeuwen tot nu. Zijn keuzes zijn verfrissend origineel.Van Judith, het meisje dat de eerste gravin van Vlaanderen werd, tot Mayken en Maria, de vrouwen die de wereldberoemde schilders Bruegel en Rubens naar succes stuwden. Van de vrome talenknobbel Godfried van Bouillon, de eerste christelijke koning van Jeruzalem, tot Arthur Leroi, de eenvoudige glazenhersteller die na WO II de wereldspeler Carglass uit de grond stampte.Maak kennis met de entrepreneurs die iedereen denkt te kennen, of juist niemand kent. En leer dat vallen en weer opstaan iets van alle tijden is.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Peter Vanham
Uitgever
Lannoo
ISBN
9789401467599
Formaat
EPUB met digitaal watermerk
Publicatiedatum
Oktober 2020
Bestandsgrootte
1395372 bytes
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
248

Beschrijving

Of we nu de dappersten aller Galliërs of des petits Belges zijn, de geschiedenis van België is geschreven door mensen die elk op hun eigen manier hun nek hebben uitgestoken. In Dappere Belgen vertelt economisch journalist Peter Vanham het verhaal van enkele van de strafste pioniers van de middeleeuwen tot nu. Zijn keuzes zijn verfrissend origineel.

Van Judith, het meisje dat de eerste gravin van Vlaanderen werd, tot Mayken en Maria, de vrouwen die de wereldberoemde schilders Bruegel en Rubens naar succes stuwden. Van de vrome talenknobbel Godfried van Bouillon, de eerste christelijke koning van Jeruzalem, tot Arthur Leroi, de eenvoudige glazenhersteller die na WO II de wereldspeler Carglass uit de grond stampte.

Maak kennis met de entrepreneurs die iedereen denkt te kennen, of juist niemand kent. En leer dat vallen en weer opstaan iets van alle tijden is.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Peter Vanham
Uitgever
Lannoo
ISBN
9789401467599
Formaat
EPUB met digitaal watermerk
Publicatiedatum
Oktober 2020
Bestandsgrootte
1395372 bytes Kb
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
248