De chaos van het slagveld (e-Book)

het Belgische leger in de loopgraven 1914-1918

Prijs € 9,99
Download direct dit e-Book
Ook beschikbaar als:
Deze titel komt in aanmerking voor

Tom Simoens

EPUB met digitaal watermerk | November 2016 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

In augustus 1914 was het Belgisch leger onvoorbereid op de overrompelende Duitse invasie. Pas enkele maanden later keerde het tij, toen de Duitsers een halt werd toegeroepen dankzij de onderwaterzetting van de IJzer. Het lijkt alsof voor de Belgische soldaten vier lange jaren van wacht lopen aan de IJzer volgden, waaraan pas een einde kwam met het succesvolle bevrijdingsoffensief in september 1918. Maar klopt dit clichébeeld over de Eerste Wereldoorlog in ons land wel?Militair historicus Tom Simoens onderzocht de evolutie van 1ste Legerdivisie en stelt vast dat de Belgische troepen tijdens de jarenlange loopgravenoorlog belangrijke tactische en technologische vernieuwingen doorvoerden. In 1918 waren de manschappen beter opgeleid, meer gespecialiseerd en beschikten ze over nieuwe wapens en tactieken. De Eerste Wereldoorlog is de wieg van de moderne oorlogvoering, ook voor het Belgisch leger.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Tom Simoens
Uitgever
Horizon
ISBN
9789492159670
Formaat
EPUB met digitaal watermerk
Publicatiedatum
November 2016
Bestandsgrootte
11281579 bytes
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
682

Beschrijving

In augustus 1914 was het Belgisch leger onvoorbereid op de overrompelende Duitse invasie. Pas enkele maanden later keerde het tij, toen de Duitsers een halt werd toegeroepen dankzij de onderwaterzetting van de IJzer. Het lijkt alsof voor de Belgische soldaten vier lange jaren van wacht lopen aan de IJzer volgden, waaraan pas een einde kwam met het succesvolle bevrijdingsoffensief in september 1918. Maar klopt dit clichébeeld over de Eerste Wereldoorlog in ons land wel?
Militair historicus Tom Simoens onderzocht de evolutie van 1ste Legerdivisie en stelt vast dat de Belgische troepen tijdens de jarenlange loopgravenoorlog belangrijke tactische en technologische vernieuwingen doorvoerden. In 1918 waren de manschappen beter opgeleid, meer gespecialiseerd en beschikten ze over nieuwe wapens en tactieken. De Eerste Wereldoorlog is de wieg van de moderne oorlogvoering, ook voor het Belgisch leger.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Tom Simoens
Uitgever
Horizon
ISBN
9789492159670
Formaat
EPUB met digitaal watermerk
Publicatiedatum
November 2016
Bestandsgrootte
11281579 bytes Kb
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
682