De eeuw van de macht (e-Book)

Europa 1815-1914

Prijs € 19,99
Download direct dit e-Book
Ook beschikbaar als:
Deze titel komt in aanmerking voor

Richard J. Evans

EPUB met digitaal watermerk | November 2016 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

De negentiende eeuw is misschien wel de meest wonderlijke periode uit de geschiedenis. Het was een tijd waarin alles wat als modern werd gezien ongelooflijk snel ouderwets bleek te zijn, waarin enorme steden binnen één generatie uit de grond verrezen, nieuwe Europese landen werden gevormd en mensen voor het eerst bijna direct over een afstand van duizenden kilometers konden communiceren.Wat al deze veranderingen gemeen hadden, was het streven naar macht bij alle rangen en standen, van de bankier die op economische macht uit was tot de horige die onder het juk van zijn landheer probeerde uit te komen, van de ingenieur die het milieu ondergeschikt maakte aan het maatschappelijk belang tot de psychiater die de wetenschap gebruikte om de menselijke natuur te onderdrukken.Richard J. Evans geeft een volledige beschrijving van de revoluties, de oorlogen en de opbouw van rijken die de negentiende eeuw markeerden. De eeuw van de macht is een boek van een historicus op het hoogtepunt van zijn kunnen en essentieel voor iedereen die probeert inzicht te krijgen in het Europa van toen én nu.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Richard J. Evans
Uitgever
Hollands Diep
ISBN
9789048836413
Formaat
EPUB met digitaal watermerk
Publicatiedatum
November 2016
Bestandsgrootte
65051 Kb
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
1041

Beschrijving

De negentiende eeuw is misschien wel de meest wonderlijke periode uit de geschiedenis. Het was een tijd waarin alles wat als modern werd gezien ongelooflijk snel ouderwets bleek te zijn, waarin enorme steden binnen één generatie uit de grond verrezen, nieuwe Europese landen werden gevormd en mensen voor het eerst bijna direct over een afstand van duizenden kilometers konden communiceren.

Wat al deze veranderingen gemeen hadden, was het streven naar macht bij alle rangen en standen, van de bankier die op economische macht uit was tot de horige die onder het juk van zijn landheer probeerde uit te komen, van de ingenieur die het milieu ondergeschikt maakte aan het maatschappelijk belang tot de psychiater die de wetenschap gebruikte om de menselijke natuur te onderdrukken.

Richard J. Evans geeft een volledige beschrijving van de revoluties, de oorlogen en de opbouw van rijken die de negentiende eeuw markeerden. De eeuw van de macht is een boek van een historicus op het hoogtepunt van zijn kunnen en essentieel voor iedereen die probeert inzicht te krijgen in het Europa van toen én nu.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Richard J. Evans
Uitgever
Hollands Diep
ISBN
9789048836413
Formaat
EPUB met digitaal watermerk
Publicatiedatum
November 2016
Bestandsgrootte
65051 Kb
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
1041