De gebroken vleugel van de Duitse adelaar

inventarisatie van de Duitse verliezen in luchtoorlog van mei 1940 boven Nederland

Prijs € 27,95

Niet beschikbaar

Ook beschikbaar als:

E.H. Brongers

Paperback | Oktober 2010 |

Bekijk recensies
Gebaseerd op 1 beoordeling
Beoordeel dit boek ook!

Beschrijving

Tijdens de aanval op Nederland in mei 1940 werden door de Duitse luchtmacht zware verliezen geleden. Naast hoge verliezen aan gevechtsvliegtuigen kwam vooral de slag die aan de Duitse luchttransportvloot werd toegebracht, volgens onze toenmalige tegenstander bijzonder hard aan. Een feit dat in Nederland veelal onderbelicht is gebleven. E.H. Brongers is een van de bekendste historici op het terrein van de Tweede Wereldoorlog. Hij heeft jarenlang minutieus onderzoek verricht, onder meer over de luchtstrijd in Nederland. In deze studie worden de verliezen van de Luftwaffe aan de hand van alle beschikbare bronnen geïnventariseerd. Het geheel is van foto’s voorzien. Een uniek naslagwerk voor de liefhebber.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
E.H. Brongers
Uitgever
Aspekt B.V., Uitgeverij
ISBN
9789059111622
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Oktober 2010
Categorie
Wetenschappelijk
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
124

Beschrijving

Tijdens de aanval op Nederland in mei 1940 werden door de Duitse luchtmacht zware verliezen geleden. Naast hoge verliezen aan gevechtsvliegtuigen kwam vooral de slag die aan de Duitse luchttransportvloot werd toegebracht, volgens onze toenmalige tegenstander bijzonder hard aan. Een feit dat in Nederland veelal onderbelicht is gebleven.

E.H. Brongers is een van de bekendste historici op het terrein van de Tweede Wereldoorlog. Hij heeft jarenlang minutieus onderzoek verricht, onder meer over de luchtstrijd in Nederland. In deze studie worden de verliezen van de Luftwaffe aan de hand van alle beschikbare bronnen geïnventariseerd. Het geheel is van foto’s voorzien. Een uniek naslagwerk voor de liefhebber.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
E.H. Brongers
Uitgever
Aspekt B.V., Uitgeverij
ISBN
9789059111622
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Oktober 2010
Categorie
Wetenschappelijk
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
124

Ultieme leestip