De gedrevene (e-Book)

Joop den Uyl 1919-1987

Prijs € 14,99
Download direct dit e-Book
Ook beschikbaar als:
Deze titel komt in aanmerking voor

Dik Verkuil

EPUB met digitaal watermerk | Augustus 2019 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Geen Nederlandse regeringsleider was zo vastbesloten zijn land maatschappelijk te hervormen als Joop den Uyl. Hij bruiste van de plannen, had briljante bondgenoten en leek economisch het tij mee te hebben. Maar de euforie duurde nog geen half jaar; toen sloeg de oliecrisis toe. De rest van zijn premierschap moest Den Uyl de ene na de andere onverwachte crisis bezweren, van kapingen en gijzelingen tot de Lockheed-affaire, en dit alles tegen de achtergrond van een wereldwijde recessie. Dik Verkuil laat in deze meeslepende biografie zien hoe Den Uyl zich van een gedreven en sociaal onhandige intellectueel ontwikkelde tot een charismatisch leider, die vergeefs tegen de stroom oproeide.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Dik Verkuil
Uitgever
Nieuw Amsterdam
ISBN
9789046825655
Formaat
EPUB met digitaal watermerk
Publicatiedatum
Augustus 2019
Bestandsgrootte
14276145 bytes
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
431

Beschrijving

Geen Nederlandse regeringsleider was zo vastbesloten zijn land maatschappelijk te hervormen als Joop den Uyl. Hij bruiste van de plannen, had briljante bondgenoten en leek economisch het tij mee te hebben. Maar de euforie duurde nog geen half jaar; toen sloeg de oliecrisis toe. De rest van zijn premierschap moest Den Uyl de ene na de andere onverwachte crisis bezweren, van kapingen en gijzelingen tot de Lockheed-affaire, en dit alles tegen de achtergrond van een wereldwijde recessie.

Dik Verkuil laat in deze meeslepende biografie zien hoe Den Uyl zich van een gedreven en sociaal onhandige intellectueel ontwikkelde tot een charismatisch leider, die vergeefs tegen de stroom oproeide.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Dik Verkuil
Uitgever
Nieuw Amsterdam
ISBN
9789046825655
Formaat
EPUB met digitaal watermerk
Publicatiedatum
Augustus 2019
Bestandsgrootte
14276145 bytes Kb
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
431