De geheime boodschappen van Rennes-le-chateau 2

het land van Maria Magdalena, Katharen en tempeliers. Een tocht door het pelgrimsoord van een nieuwe wereld

Prijs € 24,95

Niet beschikbaar

Jaap Rameijer

Paperback | Juni 2007 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Rennes-le Château, een nieuw pelgrimsoord aan de voet van de Franse Pyreneëen. Vorig jaar kwamen er maar liefst 120.000 mensen naar dit kleine bergdorpje. Wat is er zo bijzonder aan dit dorp en aan deze streek? Heel wat. Het ‘barst’ er werkelijk van de geheimen, schatten en mysteries. Verhalen over vestigingen val Lemuria en Atlantis, een Tempel van Salomo onder berg Cardou, de geheime bergplaats van de Ark van het Verbond en het graf van Jezus. Schatten van Romeinen, Visigoten en tempeliers. Het geheim van de katharen en van de priester Bérenger Saunière. Ondergrondse beschavingen, een UFO-basis onder de berg Bugarach en heilige geometrie. Hernieuwde belangstelling voor de leer van de katharen en voor Maria Magdalena die enige tijd in Rennes-le Château gewoond en gepredikt zou hebben. Honderden boeken zijn erover geschreven en tientallen documentaires zijn er over gemaakt. Lincoln, Baigent en Leigh schreven hier hun bestseller Het Heilige Bloed en de Heilige Graal. Dan Brown baseerde zijn wereldwijde bestseller De Da Vinci Code goeddeels op de geheimen van Rennes-le-Château. En geeft dat ook ruiterlijk toe. Deze trilogie geeft een overzicht van alles wat er nu bekend is over Rennes-le-Château. Voorzien van tekeningen, kaarten, heldere uitleg, veel foto’s en spannende verhalen. In deel 1 wordt de trubulente historie van deze streek belicht. Het leven van de geheimzinnige priester Saunière, zijn gigantische rijkdom. De bizarre ‘aanwijzingen’ in zijn kerk. Met een uitgebreide rondgang door het dorp en de directe omgeving. In deel 2 wrodt het ‘Heilige Gebied’ rondom Rennes-le-Château verkend. Met zijn katharen kastelen, heilige bronnen, inwijdingsgrotten, menhirs hunebedden, kerken kloosters en abdijen. En negen prachtige, ‘spirituele’ wandeltochten. Gevolgd door acht schitterende dagtochten in de wijde omgeving van Rennes-le-Château. In deel 3 wrodt verder ingegaan op de belangrijkste mysteries van Rennes-le-Château en het hele ‘Heilige Gebied’ Op de katharen, de tempeliers, de heilige geometrie, de geheimzinnige Priorij van Sion, de Graal en de Ark van het Verbond En, heel uitgebreid, op die bijzondere vrouw, Maria Magdalena. Langzaam worden er verbanden zichtbaar. Het zijn wonderbaarlijke inzichten met prachtige boodschappen voor de mens van deze tijd. Dan blijkt dat Frankrijk het tweede ‘Heilige Land’ is. Waar de kerk kon overleven dankzij machtige vorsten als Clovis en Karel de Grote en waar het ‘oorspronkelijke’ christendom behouden bleef dankzij katharen, tempeliers en Maria Magdalena.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Jaap Rameijer
Uitgever
Aspekt B.V., Uitgeverij
ISBN
9789059112155
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Juni 2007
Categorie
Wetenschappelijk
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
220

Beschrijving

Rennes-le Château, een nieuw pelgrimsoord aan de voet van de Franse Pyreneëen. Vorig jaar kwamen er maar liefst 120.000 mensen naar dit kleine bergdorpje. Wat is er zo bijzonder aan dit dorp en aan deze streek?

Heel wat. Het ‘barst’ er werkelijk van de geheimen, schatten en mysteries. Verhalen over vestigingen val Lemuria en Atlantis, een Tempel van Salomo onder berg Cardou, de geheime bergplaats van de Ark van het Verbond en het graf van Jezus. Schatten van Romeinen, Visigoten en tempeliers. Het geheim van de katharen en van de priester Bérenger Saunière. Ondergrondse beschavingen, een UFO-basis onder de berg Bugarach en heilige geometrie. Hernieuwde belangstelling voor de leer van de katharen en voor Maria Magdalena die enige tijd in Rennes-le Château gewoond en gepredikt zou hebben.

Honderden boeken zijn erover geschreven en tientallen documentaires zijn er over gemaakt.

Lincoln, Baigent en Leigh schreven hier hun bestseller Het Heilige Bloed en de Heilige Graal. Dan Brown baseerde zijn wereldwijde bestseller De Da Vinci Code goeddeels op de geheimen van Rennes-le-Château. En geeft dat ook ruiterlijk toe.

Deze trilogie geeft een overzicht van alles wat er nu bekend is over Rennes-le-Château. Voorzien van tekeningen, kaarten, heldere uitleg, veel foto’s en spannende verhalen.

In deel 1 wordt de trubulente historie van deze streek belicht. Het leven van de geheimzinnige priester Saunière, zijn gigantische rijkdom. De bizarre ‘aanwijzingen’ in zijn kerk. Met een uitgebreide rondgang door het dorp en de directe omgeving.

In deel 2 wrodt het ‘Heilige Gebied’ rondom Rennes-le-Château verkend. Met zijn katharen kastelen, heilige bronnen, inwijdingsgrotten, menhirs hunebedden, kerken kloosters en abdijen. En negen prachtige, ‘spirituele’ wandeltochten. Gevolgd door acht schitterende dagtochten in de wijde omgeving van Rennes-le-Château.

In deel 3 wrodt verder ingegaan op de belangrijkste mysteries van Rennes-le-Château en het hele ‘Heilige Gebied’ Op de katharen, de tempeliers, de heilige geometrie, de geheimzinnige Priorij van Sion, de Graal en de Ark van het Verbond En, heel uitgebreid, op die bijzondere vrouw, Maria Magdalena.

Langzaam worden er verbanden zichtbaar. Het zijn wonderbaarlijke inzichten met prachtige boodschappen voor de mens van deze tijd.
Dan blijkt dat Frankrijk het tweede ‘Heilige Land’ is. Waar de kerk kon overleven dankzij machtige vorsten als Clovis en Karel de Grote en waar het ‘oorspronkelijke’ christendom behouden bleef dankzij katharen, tempeliers en Maria Magdalena.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Jaap Rameijer
Uitgever
Aspekt B.V., Uitgeverij
ISBN
9789059112155
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Juni 2007
Categorie
Wetenschappelijk
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
220