De geopolitiek van emotie (e-Book)

Over angst, vernedering en hoop, en de opgave voor deze tijd

Prijs € 9,99
Download direct dit e-Book
Ook beschikbaar als:
Deze titel komt in aanmerking voor

Dominique Moïsi

EPUB met digitaal watermerk | Juli 2019 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Dominique Moïsi laat in De geopolitiek van emotie zien waarom sommige culturen eerder met elkaar in botsing komen dan andere. Hij diagnosticeert angst in het Westen, vernedering in de Arabisch-islamitische wereld en hoop in Azië. Door de drijvende krachten achter de culturele verschillen in kaart te brengen, laat De geopolitiek van emotie ons de wereld van vandaag beter begrijpen. In het voorwoord van de nieuwe editie signaleert Moïsi over de hele wereld een gevoel van vernedering, dat naar zijn idee ten grondslag ligt aan het groeiende populisme en dat mede een verklaring vormt voor gevoelens van pessimisme over de toekomst van de internationale orde en de democratie. De overwinning van het populisme zou ons Europeanen confronteren met de ergste demonen uit het verleden. We moeten niet in woede ontsteken maar wakker worden, is de aansporing van Moïsi. Volgens hem is er maar één antwoord mogelijk: Europa.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Dominique Moïsi
Uitgever
Nieuw Amsterdam
ISBN
9789046825860
Formaat
EPUB met digitaal watermerk
Publicatiedatum
Juli 2019
Bestandsgrootte
733 Kb
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
198

Beschrijving

Dominique Moïsi laat in De geopolitiek van emotie zien waarom sommige culturen eerder met elkaar in botsing komen dan andere. Hij diagnosticeert angst in het Westen, vernedering in de Arabisch-islamitische wereld en hoop in Azië. Door de drijvende krachten achter de culturele verschillen in kaart te brengen, laat De geopolitiek van emotie ons de wereld van vandaag beter begrijpen.
In het voorwoord van de nieuwe editie signaleert Moïsi over de hele wereld een gevoel van vernedering, dat naar zijn idee ten grondslag ligt aan het groeiende populisme en dat mede een verklaring vormt voor gevoelens van pessimisme over de toekomst van de internationale orde en de democratie. De overwinning van het populisme zou ons Europeanen confronteren met de ergste demonen uit het verleden. We moeten niet in woede ontsteken maar wakker worden, is de aansporing van Moïsi. Volgens hem is er maar één antwoord mogelijk: Europa.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Dominique Moïsi
Uitgever
Nieuw Amsterdam
ISBN
9789046825860
Formaat
EPUB met digitaal watermerk
Publicatiedatum
Juli 2019
Bestandsgrootte
733 Kb
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
198