De geschiedenis van de VOC

opkomst, bloei en ondergang

Prijs € 29,95

Uitverkocht

Ook beschikbaar als:

F. S. Gaastra, Femme S. Gaastra

Hardback | Juli 2009 |

Bekijk recensies
Gebaseerd op 1 beoordeling
Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Steeds meer mensen raken gefascineerd door de turbulente geschiedenis van de Verenigde Oostindische Compagnie. Niet zonder reden: de VOC geldt als een imponerend voorbeeld van de Nederlandse handelsgeest. In de 17de en 18de eeuw groeide de firma uit tot de grootste multinationale onderneming ter wereld. Op de Indische Archipel en op Ceylon ontwikkelde de Compagnie zelfs een territoriale en koloniale macht. De geschiedenis van de VOC geldt als hét standaardwerk over de Verenigde Oostindische Compagnie. Op zeer toegankelijke wijze maakt de lezer kennis met tal van aspecten. Zoals de economische ontwikkeling, de opkomst en ondergang van het bedrijf, de organisatie, de samenstelling van het personeel en de vestigingen in Azië. De historicus Femme S. Gaastra maakte bij de samenstelling van dit boek gebruik van de meest recente wetenschappelijke inzichten. Daarmee weet hij gangbare veronderstellingen te nuanceren, wat een nieuw licht werpt op de geschiedenis van de VOC.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
F. S. Gaastra, Femme S. Gaastra
Uitgever
Walburg Pers
ISBN
9789057306051
Bindwijze
Hardback
Publicatiedatum
Juli 2009
Categorie
Wetenschappelijk
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
208

Beschrijving

Steeds meer mensen raken gefascineerd door de turbulente geschiedenis van de Verenigde Oostindische Compagnie. Niet zonder reden: de VOC geldt als een imponerend voorbeeld van de Nederlandse handelsgeest. In de 17de en 18de eeuw groeide de firma uit tot de grootste multinationale onderneming ter wereld. Op de Indische Archipel en op Ceylon ontwikkelde de Compagnie zelfs een territoriale en koloniale macht.

De geschiedenis van de VOC geldt als hét standaardwerk over de Verenigde Oostindische Compagnie. Op zeer toegankelijke wijze maakt de lezer kennis met tal van aspecten. Zoals de economische ontwikkeling, de opkomst en ondergang van het bedrijf, de organisatie, de samenstelling van het personeel en de vestigingen in Azië.

De historicus Femme S. Gaastra maakte bij de samenstelling van dit boek gebruik van de meest recente wetenschappelijke inzichten. Daarmee weet hij gangbare veronderstellingen te nuanceren, wat een nieuw licht werpt op de geschiedenis van de VOC.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
F. S. Gaastra, Femme S. Gaastra
Uitgever
Walburg Pers
ISBN
9789057306051
Bindwijze
Hardback
Publicatiedatum
Juli 2009
Categorie
Wetenschappelijk
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
208

Ultieme leestip