De geschiedenis van de vooruitgang

Prijs € 13,99
Download direct dit luisterboek
Ook beschikbaar als:

Rutger Bregman

MP3 | Oktober 2017 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Historicus Rutger Bregman neemt u mee op een reis van de Oerknal tot nu, van het vlaggenschip van Columbus naar het laboratorium van Thomas Edison, van de oudste grotschilderingen naar de beursvloeren op Wall Street.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Rutger Bregman
Voorgelezen door
Jeroen Tjepkema
Uitgever
De Bezige Bij
ISBN
9789023454397
Formaat
MP3
Publicatiedatum
Oktober 2017
Bestandsgrootte
712 MB
Taal
Nederlandstalig

Beschrijving

De geschiedenis van de vooruitgang nadert haar einde. Wij zijn rijker, gezonder en veiliger dan ooit, maar voelen ons steeds vaker tekortgedaan. Waar komt dat onbehagen vandaan? Waarom heeft de vooruitgang zijn beloftes niet ingelost? Op zoek naar antwoorden neemt de talentvolle historicus Rutger Bregman de lezer mee op een reis van de Oerknal tot nu, van het vlaggenschip van Columbus naar het laboratorium van Thomas Edison, van de oudste grotschilderingen naar de beursvloeren op Wall Street.

Het is een geschiedenis die iedereen aangaat en die veel zegt over de echte uitdagingen van de eenentwintigste eeuw. Bregman verweeft natuurkunde en archeologie, biologie en psychologie, filosofie en geschiedenis in één wervelend betoog. Hij vertelt het verhaal van het uitzonderlijke zoogdier de mens, die zich in zijn uithoek van het heelal vastklampt aan verhalen, maar nu aan het eind van zijn Latijn lijkt. De geschiedenis van de vooruitgang is een zoektocht naar een nieuw vooruitgangsgeloof in een tijdperk dat er maar niet in kan voorzien.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Rutger Bregman
Voorgelezen door
Jeroen Tjepkema
Uitgever
De Bezige Bij
ISBN
9789023454397
Formaat
MP3
Publicatiedatum
Oktober 2017
Categorie
Taal
Nederlandstalig

Ultieme leestip