De geschiedenis van het nazisme

Prijs € 9,95

Uitverkocht

Alessandra Minerbi

Hardback | Oktober 2012 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Dit boek biedt een heldere en unieke kijk op een bewind dat op een dramatische manier zijn stempel op de wereldgeschiedenis heeft gedrukt.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Alessandra Minerbi
Uitgever
Centrale Uitgeverij Deltas
ISBN
9789044735772
Bindwijze
Hardback
Publicatiedatum
Oktober 2012
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
192

Beschrijving

Een historisch overzicht in woord en beeld

De loodzware schuldenlast die Duitsland na de Eerste Wereldoorlog door het Verdrag van Versailles was opgelegd, het zwakke politieke bestuur in de Weimar-republiek, de economische crisis en het torenhoge werkloosheidscijfer vormden een uiterst vruchtbare bodem voor het indrukwekkende succes van de nationaalsocialistische partij tijdens de jaren dertig van de twintigste eeuw. Onder Adolf Hitler, die in1933 alle macht naar zich toe trok, veranderde de Duitse maatschappij in een totalitaire staat die in stand werd gehouden door een ijzeren terreurbewind. Iedere vorm van oppositie werd uitgeroeid, iedere minderheid op systematische wijze gediscrimineerd.

Het nazisme - De geïllustreerde geschiedenis biedt een heldere en unieke kijk op een bewind dat op een dramatische manier zijn stempel op de wereldgeschiedenis heeft gedrukt. Hoe was deze nazistaat georganiseerd? Wie waren de belangrijke kopstukken, niet alleen voor maar ook achter de schermen? En hoe leefden de gewone Duitsers tijdens de Hitler-jaren?
Verder krijgt u in dit boek een gedetailleerd overzicht van de belangrijkste feiten en gebeurtenissen, vanaf de vroege jaren twintig tot de processen van Nürnberg na de tweede Wereldoorlog: van de afkondiging van de extreme rassenwetten en de vervolging van miljoenen 'Unerwünschten' tot de nacht van de lange messen en de verschillende complotten tegen de Führer. Dit alles wordt in beeld gebracht met meer dan 200 authentieke foto's, tal van originele propaganda-affiches en veel tabellen en overzichtskaartjes.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Alessandra Minerbi
Uitgever
Centrale Uitgeverij Deltas
ISBN
9789044735772
Bindwijze
Hardback
Publicatiedatum
Oktober 2012
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
192

Ultieme leestip