De glazenwassers van het bestuur

lokale overheid, massamedia, burgers en communicatie : Groningen in landelijk perspectief 1945-20001

Prijs € 27,90

Uitverkocht

L. Hajema

Hardback | December 2001 | X

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Groninger Historische Reeks, 22 Overheidsvoorlichting, tegenwoordig ook wel overheidscommunicatie genoemd, is sinds de Tweede Wereldoorlog een beladen onderwerp. Tussen 1945 en 2001 hebben drie staatscommissies zich hierover gebogen. Het aantal overheidsvoorlichters is in die periode sterk toegenomen. Bijna iedere overheidsorganisatie heeft vandaag de dag voorlichters in dienst. Alleen al bij de verschillende afdelingen voorlichting en communicatie van de gemeente Groningen werkten anno 2001 meer dan veertig mensen. Dit boek maakt duidelijk hoe de georganiseerde overheidsvoorlichting zo’n grote vlucht heeft kunnen nemen. Aan de hand van historisch onderzoek en een groot aantal interviews laat Luuk Hajema zien hoe de verhouding tussen overheid, massamedia en samenleving is veranderd. Daarbij heeft hij tevens gebruik gemaakt van zijn eigen ervaringen als voorlichter en communicatieadviseur bij de gemeente Groningen. Voor voorlichters, bestuurders en journalisten is dit boek een aanrader. Voor Groningers en oud-Groningers die benieuwd zijn hoe hun stad sinds 1945 is bestuurd, biedt het een schat aan informatie: van de wederopbouwproblematiek en de "Harmoniekwestie", tot en met de bouw van het Groninger Museum en het referendum van februari 2001 over de Grote Markt.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
L. Hajema
Uitgever
Gorcum b.v., Koninklijke Van
ISBN
9789023237617
Bindwijze
Hardback
Publicatiedatum
December 2001
Categorie
Wetenschappelijk
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
439

Beschrijving

Groninger Historische Reeks, 22

Overheidsvoorlichting, tegenwoordig ook wel overheidscommunicatie genoemd, is sinds de Tweede Wereldoorlog een beladen onderwerp. Tussen 1945 en 2001 hebben drie staatscommissies zich hierover gebogen. Het aantal overheidsvoorlichters is in die periode sterk toegenomen. Bijna iedere overheidsorganisatie heeft vandaag de dag voorlichters in dienst. Alleen al bij de verschillende afdelingen voorlichting en communicatie van de gemeente Groningen werkten anno 2001 meer dan veertig mensen.

Dit boek maakt duidelijk hoe de georganiseerde overheidsvoorlichting zo’n grote vlucht heeft kunnen nemen. Aan de hand van historisch onderzoek en een groot aantal interviews laat Luuk Hajema zien hoe de verhouding tussen overheid, massamedia en samenleving is veranderd. Daarbij heeft hij tevens gebruik gemaakt van zijn eigen ervaringen als voorlichter en communicatieadviseur bij de gemeente Groningen.
Voor voorlichters, bestuurders en journalisten is dit boek een aanrader. Voor Groningers en oud-Groningers die benieuwd zijn hoe hun stad sinds 1945 is bestuurd, biedt het een schat aan informatie: van de wederopbouwproblematiek en de "Harmoniekwestie", tot en met de bouw van het Groninger Museum en het referendum van februari 2001 over de Grote Markt.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
L. Hajema
Uitgever
Gorcum b.v., Koninklijke Van
ISBN
9789023237617
Bindwijze
Hardback
Publicatiedatum
December 2001
Categorie
Wetenschappelijk
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
439

Ultieme leestip