De gouden eeuw van China

tang-dynastie (618-907 na chr.)

Prijs € 12,50

Uitverkocht

Hardback | November 2011 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

De Gouden Eeuw van China werd gekenmerkt door rijkdom, tolerantie en een groot zelfbewustzijn. Ten tijde van de glorieuze Tang-dynastie (618 – 907 na Chr.) kende China de grootste open culturele uitstraling uit de hele Chinese geschiedenis. In Nederland denkt men bij ‘Gouden Eeuw’ aan de 17de eeuw, de eeuw van welvaart en ongekende activiteit op het gebied van bouwkunst, beeldende kunsten, letterkunde en wetenschap. De Gouden Eeuw van China staat voor dé bloeitijd van Chinese cultuur in de 7de tot en met 9de eeuw. De Tang-dynastie wordt door Chinezen gezien als één van de hoogtepunten in de Chinese beschaving. De metropool Chang’an (het huidige Xi’an) vormde het hart van het keizerrijk en was de eerste stad in het oosten van waaruit de Zijderoute over land liep als een levensader met handelswaar, cultuur en religie. Prachtige archeologische vondsten van onder andere aardewerk, zilver, goud, glas en steen tonen het vakmanschap van die tijd. Unieke wandschilderingen tonen de sfeer van het leven aan het Chinese hof. Uitzonderlijke terracotta beelden, al dan niet in prachtige kleuren, verbeelden mens en dier. Statige kamelen met hun bagage, mooie vrouwen met ronde vormen, muzikanten op paarden tonen de veelzijdigheid van de wereldstad Chang’an.

Volledige beschrijving

Specificaties

Uitgever
Uitgeverij WBOOKS
ISBN
9789040078224
Bindwijze
Hardback
Publicatiedatum
November 2011
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
192

Beschrijving

De Gouden Eeuw van China werd gekenmerkt door rijkdom, tolerantie en een groot zelfbewustzijn. Ten tijde van de glorieuze Tang-dynastie (618 – 907 na Chr.) kende China de grootste open culturele uitstraling uit de hele Chinese geschiedenis.

In Nederland denkt men bij ‘Gouden Eeuw’ aan de 17de eeuw, de eeuw van welvaart en ongekende activiteit op het gebied van bouwkunst, beeldende kunsten, letterkunde en wetenschap. De Gouden Eeuw van China staat voor dé bloeitijd van Chinese cultuur in de 7de tot en met 9de eeuw. De Tang-dynastie wordt door Chinezen gezien als één van de hoogtepunten in de Chinese beschaving. De metropool Chang’an (het huidige Xi’an) vormde het hart van het keizerrijk en was de eerste stad in het oosten van waaruit de Zijderoute over land liep als een levensader met handelswaar, cultuur en religie. Prachtige archeologische vondsten van onder andere aardewerk, zilver, goud, glas en steen tonen het vakmanschap van die tijd. Unieke wandschilderingen tonen de sfeer van het leven aan het Chinese hof. Uitzonderlijke terracotta beelden, al dan niet in prachtige kleuren, verbeelden mens en dier. Statige kamelen met hun bagage, mooie vrouwen met ronde vormen, muzikanten op paarden tonen de veelzijdigheid van de wereldstad Chang’an.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Uitgever
Uitgeverij WBOOKS
ISBN
9789040078224
Bindwijze
Hardback
Publicatiedatum
November 2011
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
192

Ultieme leestip