De Handelingen van Andreas

Prijs € 14,99

Uitverkocht

Paperback | Augustus 2008 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

De Handelingen van Andreas, een apokriefe Griekse tekst uit de tweede eeuw, bieden de lezer van nu een blik in de gedachtenwereld van het gnostieke vroege christendom. De vertaling, die teruggaat op de oudste en mogelijk oorspronkelijke tekst van de Handelingen, bestaat uit vier redevoeringen van de in onze traditie weinig bekende apostel Andreas. Zij beschrijven zowel de gevangenschap van de mens in de zichtbare wereld als de manier waarop hij zich van de beslommeringen van het materiële bestaan kan bevrijden. Al heeft deze tekst geen canonieke erkenning gevonden, het is wel duidelijk dat een deel van de vroege christenen zich sterk aangetrokken voelde tot een christelijke boodschap met gnostieke inslag.

Volledige beschrijving

Specificaties

Uitgever
KokBoekencentrum Non-Fictie
ISBN
9789021141572
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Augustus 2008
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
61

Beschrijving

De Handelingen van Andreas, een apokriefe Griekse tekst uit de tweede eeuw, bieden de lezer van nu een blik in de gedachtenwereld van het gnostieke vroege christendom. De vertaling, die teruggaat op de oudste en mogelijk oorspronkelijke tekst van de Handelingen, bestaat uit vier redevoeringen van de in onze traditie weinig bekende apostel Andreas. Zij beschrijven zowel de gevangenschap van de mens in de zichtbare wereld als de manier waarop hij zich van de beslommeringen van het materiële bestaan kan bevrijden.

Al heeft deze tekst geen canonieke erkenning gevonden, het is wel duidelijk dat een deel van de vroege christenen zich sterk aangetrokken voelde tot een christelijke boodschap met gnostieke inslag.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Uitgever
KokBoekencentrum Non-Fictie
ISBN
9789021141572
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Augustus 2008
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
61

Ultieme leestip