De koreaanse oorlog (e-Book)

Prijs € 9,99
Download direct dit e-Book
Ook beschikbaar als:
Deze titel komt in aanmerking voor

Max Hastings

EPUB met digitaal watermerk | Juli 2018 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Tijdens de Koreaanse Oorlog sneuvelden per vierkante meter meer soldaten dan tijdens de Tweede Wereldoorlog. Toch noemt men deze oorlog vaak 'de vergeten oorlog' omdat hij in de schaduw stond van WO II en de Vietnamoorlog. De oorlog in Korea spleet het schiereiland in twee delen die tot op de dag van vandaag officieel in oorlog met elkaar verkeren, met grote internationale spanningen tot gevolg. De Koreaanse Oorlog neemt ons mee naar dit bloedige conflict dat de Zuid-Koreaanse onafhankelijkheid na de communistische invasie in 1950 moest herstellen. Aan de hand van persoonlijke interviews met meer dan 200 veteranen - inclusief Chinese - brengt Max Hastings de verhalen van de officieren en soldaten van deze strijd tot leven. Daarmee schetst hij niet alleen een waarachtig beeld van de oorlog, maar laat hij ook zien wat we hadden kunnen leren van deze oorlog, als prelude op de Vietnamoorlog.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Max Hastings
Uitgever
Hollands Diep
ISBN
9789048843862
Formaat
EPUB met digitaal watermerk
Publicatiedatum
Juli 2018
Bestandsgrootte
54976 Kb
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
643

Beschrijving

Tijdens de Koreaanse Oorlog sneuvelden per vierkante meter meer soldaten dan tijdens de Tweede Wereldoorlog. Toch noemt men deze oorlog vaak 'de vergeten oorlog' omdat hij in de schaduw stond van WO II en de Vietnamoorlog. De oorlog in Korea spleet het schiereiland in twee delen die tot op de dag van vandaag officieel in oorlog met elkaar verkeren, met grote internationale spanningen tot gevolg.

De Koreaanse Oorlog neemt ons mee naar dit bloedige conflict dat de Zuid-Koreaanse onafhankelijkheid na de communistische invasie in 1950 moest herstellen. Aan de hand van persoonlijke interviews met meer dan 200 veteranen - inclusief Chinese - brengt Max Hastings de verhalen van de officieren en soldaten van deze strijd tot leven. Daarmee schetst hij niet alleen een waarachtig beeld van de oorlog, maar laat hij ook zien wat we hadden kunnen leren van deze oorlog, als prelude op de Vietnamoorlog.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Max Hastings
Uitgever
Hollands Diep
ISBN
9789048843862
Formaat
EPUB met digitaal watermerk
Publicatiedatum
Juli 2018
Bestandsgrootte
54976 Kb
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
643