De Koude Oorlog

een nieuwe geschiedenis (1917-1991)

Prijs € 26,50

Uitverkocht

Ook beschikbaar als:

Yvan Vanden Berghe, D. Bosscher, R. Coolsaet

Paperback | Februari 2008 |

Bekijk recensies
Gebaseerd op 2 beoordelingen
Beoordeel dit boek ook!

Beschrijving

Dit boek brengt een overzicht van feiten, achtergronden en verbanden eigen aan de Koude Oorlog. De Koude Oorlog wordt daarbij gezien als een doorlopend proces van de eerste spanningen tussen Oost en West in 1917 tot de ontbinding van de Sovjet-Unie in 1991. Het verhaal vangt aan bij gebeurtenissen tijdens het interbellum (1918-1939) en de Oost-Westspanningen tijdens de Tweede Wereldoorlog. Vervolgens wordt de periode van 1945 tot 1991 uitgebreid belicht. Twee gastauteurs, Rik Coolsaet en Doeko Bosscher, belichten de Koude Oorlog vanuit Belgisch en Nederlands perspectief. Tot slot wordt getracht in de besluiten en in veertig stellingen de essentie van de Koude Oorlog te vatten. De auteurs nemen in dit alles een objectief standpunt in: de schuldvraag komt niet aan bod en ze proberen geen ideologisch bepaalde stellingen te bewijzen. Deze aan de hand van de meest recente literatuur bijgewerkte uitgave verschilt aanzienlijk van de vorige edities van dit boek. Doorheen de jaren groeide immers het inzicht in het besluitvormingsproces in de voormalige communistische landen en in het ontstaan en verloop van talrijke crisissen en belangrijke gebeurtenissen. Vooral het openstellen van de archieven uit de ex-communistische landen speelde daarbij een grote rol. Vorige edities van dit onmisbaar standaardwerk werden vertaald in het Frans, het Tsjechisch, het Russisch en het Duits.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Yvan Vanden Berghe, D. Bosscher, R. Coolsaet
Uitgever
Acco België
ISBN
9789033468483
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Februari 2008
Categorie
Wetenschappelijk
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
526

Beschrijving

Dit boek brengt een overzicht van feiten, achtergronden en verbanden eigen aan de Koude Oorlog. De Koude Oorlog wordt daarbij gezien als een doorlopend proces van de eerste spanningen tussen Oost en West in 1917 tot de ontbinding van de Sovjet-Unie in 1991. Het verhaal vangt aan bij gebeurtenissen tijdens het interbellum (1918-1939) en de Oost-Westspanningen tijdens de Tweede Wereldoorlog. Vervolgens wordt de periode van 1945 tot 1991 uitgebreid belicht. Twee gastauteurs, Rik Coolsaet en Doeko Bosscher, belichten de Koude Oorlog vanuit Belgisch en Nederlands perspectief. Tot slot wordt getracht in de besluiten en in veertig stellingen de essentie van de Koude Oorlog te vatten.

De auteurs nemen in dit alles een objectief standpunt in: de schuldvraag komt niet aan bod en ze proberen geen ideologisch bepaalde stellingen te bewijzen. Deze aan de hand van de meest recente literatuur bijgewerkte uitgave verschilt aanzienlijk van de vorige edities van dit boek. Doorheen de jaren groeide immers het inzicht in het besluitvormingsproces in de voormalige communistische landen en in het ontstaan en verloop van talrijke crisissen en belangrijke gebeurtenissen. Vooral het openstellen van de archieven uit de ex-communistische landen speelde daarbij een grote rol. Vorige edities van dit onmisbaar standaardwerk werden vertaald in het Frans, het Tsjechisch, het Russisch en het Duits.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Yvan Vanden Berghe, D. Bosscher, R. Coolsaet
Uitgever
Acco België
ISBN
9789033468483
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Februari 2008
Categorie
Wetenschappelijk
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
526

Ultieme leestip