De laatste slag

Amerikanen en Duitsers vechten zij aan zij in de laatste uren van de Tweede Wereldoorlog...

Prijs € 23,99

Niet beschikbaar

Stephen Harding

Paperback | April 2014 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Mei, 1945. Hitler is dood. Het Derde Rijk is een grote rokende puinhoop en geen enkele soldaat wil de laatste zijn die in gevecht met de Nazi's wordt gedood. Maar voor kapitein Jack Lee en zijn mannen is er nog één laatste missie: de bevrijding van veertien prominente Franse gevangenen die vastgehouden worden in een kasteel hoog in de Alpen, zwaarbewaakt door de SS. De Laatste Slag vertelt het onvoorstelbare verhaal van de meest onwaarschijnlijke slag van de Tweede Wereldoorlog. Wanneer de oorlog eigenlijk al gestreden is bundelt een kleine groep Amerikaanse tankers, onder leiding van kapitein Lee, hun kracht met Duitse soldaten. Samen proberen zij de fanatieke SS troepen, die Kasteel Itter willen heroveren en de Franse VIP gevangen willen executeren, af te weren. Een laatste poging om de belangrijkste mannen van Frankrijk - veertien vooraanstaande politici en generaals met hun vrouwen en maîtresses - te bevrijden. Gebaseerd op officieel Amerikaans, Duits en Frans onderzoek, persoonlijke memoires en interviews door de auteur, is De Laatste Slag een waargebeurd verhaal van de belangrijkste slag van de Tweede Wereldoorlog. Een verhaal over onwaarschijnlijke bondgenoten, ontstellende dapperheid, zinderende spanning en een wanhopig gevecht tussen onverbiddelijke vijanden.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Stephen Harding
Uitgever
WalburgPers Algemeen
ISBN
9789057309700
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
April 2014
Categorie
Wetenschappelijk
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
240

Beschrijving

Mei, 1945. Hitler is dood. Het Derde Rijk is een grote rokende puinhoop en geen enkele soldaat wil de laatste zijn die in gevecht met de Nazi's wordt gedood. Maar voor kapitein Jack Lee en zijn mannen is er nog één laatste missie: de bevrijding van veertien prominente Franse gevangenen die vastgehouden worden in een kasteel hoog in de Alpen, zwaarbewaakt door de SS.

De Laatste Slag vertelt het onvoorstelbare verhaal van de meest onwaarschijnlijke slag van de Tweede Wereldoorlog. Wanneer de oorlog eigenlijk al gestreden is bundelt een kleine groep Amerikaanse tankers, onder leiding van kapitein Lee, hun kracht met Duitse soldaten. Samen proberen zij de fanatieke SS troepen, die Kasteel Itter willen heroveren en de Franse VIP gevangen willen executeren, af te weren. Een laatste poging om de belangrijkste mannen van Frankrijk - veertien vooraanstaande politici en generaals met hun vrouwen en maîtresses - te bevrijden.

Gebaseerd op officieel Amerikaans, Duits en Frans onderzoek, persoonlijke memoires en interviews door de auteur, is De Laatste Slag een waargebeurd verhaal van de belangrijkste slag van de Tweede Wereldoorlog. Een verhaal over onwaarschijnlijke bondgenoten, ontstellende dapperheid, zinderende spanning en een wanhopig gevecht tussen onverbiddelijke vijanden.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Stephen Harding
Uitgever
WalburgPers Algemeen
ISBN
9789057309700
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
April 2014
Categorie
Wetenschappelijk
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
240

Ultieme leestip