De lege troon

Hoe Amerika afstand doet van zijn rol als wereldleider

Prijs € 27,99

Uitverkocht

Ook beschikbaar als:

Ivo H. Daalder, James Lindsay

Paperback | Januari 2019 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

'Een levendig en deskundig verslag van de turbulente relatie van de regering-Trump met de rest van de wereld sinds het begin van zijn presidentschap in 2017. ‘Financial Times’ President Truman besloot aan het eind van de Tweede Wereldoorlog dat een nieuwe politieke koerswijziging in het Amerikaanse buitenlandbeleid noodzakelijk was. Waar de politiek jarenlang gebaseerd was op dominantie en competitie, zag Amerika nu in dat collectieve veiligheid alleen gegarandeerd kon worden door samenwerking met andere landen. En in de decennia daarna voerden alle Amerikaanse presidenten een beleid dat gebaseerd was op sterke allianties, vrijhandel, en de bevordering van vrijheid en democratie. Tot het aantreden van president Trump. Bestaande samenwerkingsverbanden worden nu moeiteloos opgezegd en het eigenbelang prevaleert in zijn politiek boven de collectieve veiligheid. Wat betekent dat voor de toekomst van Amerika en de wereld? De lege troon> vertelt hoe Amerika afstand neemt van zijn rol als wereldleider. In een scherpe analyse geven ouddiplomaat Daalder en topcommentator Lindsay weer wat dit betekent. Ze ervaren de chaos en zien bovendien iets veel zorgwekkenders: de naoorlogse wereldorde brokkelt in rap tempo af. Ivo Daalder is voorzitter van de Chicago Council on Global Affairs. Daarvoor diende hij als ambassadeur bij de NAVO onder president Obama. Hij schreef met James Lindsay Amerika ontketend(Spectrum 2003) dat door The Economist werd geselecteerd als een van de drie beste boeken van 2003. James Lindsay is senior vicepresident van de Council on Foreign Relations. Hij schreef talrijke stukken over Amerika’s buitenlandbeleid en internationale betrekkingen. Hij schrijft voor de opiniepagina’s van The New York Times, The Washington Post en Los Angeles Times.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Ivo H. Daalder, James Lindsay
Uitgever
Spectrum
ISBN
9789000366835
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Januari 2019
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
336

Beschrijving

'Een levendig en deskundig verslag van de turbulente relatie van de regering-Trump met de rest van de wereld sinds het begin van zijn presidentschap in 2017. ‘Financial Times

President Truman besloot aan het eind van de Tweede Wereldoorlog dat een nieuwe politieke koerswijziging in het Amerikaanse buitenlandbeleid noodzakelijk was. Waar de politiek jarenlang gebaseerd was op dominantie en competitie, zag Amerika nu in dat collectieve veiligheid alleen gegarandeerd kon worden door samenwerking met andere landen. En in de decennia daarna voerden alle Amerikaanse presidenten een beleid dat gebaseerd was op sterke allianties, vrijhandel, en de bevordering van vrijheid en democratie.

Tot het aantreden van president Trump. Bestaande samenwerkingsverbanden worden nu moeiteloos opgezegd en het eigenbelang prevaleert in zijn politiek boven de collectieve veiligheid. Wat betekent dat voor de toekomst van Amerika en de wereld?

De lege troon> vertelt hoe Amerika afstand neemt van zijn rol als wereldleider. In een scherpe analyse geven ouddiplomaat Daalder en topcommentator Lindsay weer wat dit betekent. Ze ervaren de chaos en zien bovendien iets veel zorgwekkenders: de naoorlogse wereldorde brokkelt in rap tempo af.

Ivo Daalder is voorzitter van de Chicago Council on Global Affairs. Daarvoor diende hij als ambassadeur bij de NAVO onder president Obama. Hij schreef met James Lindsay Amerika ontketend(Spectrum 2003) dat door The Economist werd geselecteerd als een van de drie beste boeken van 2003.

James Lindsay is senior vicepresident van de Council on Foreign Relations. Hij schreef talrijke stukken over Amerika’s buitenlandbeleid en internationale betrekkingen. Hij schrijft voor de opiniepagina’s van The New York Times, The Washington Post en Los Angeles Times.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Ivo H. Daalder, James Lindsay
Uitgever
Spectrum
ISBN
9789000366835
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Januari 2019
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
336