De Marne in beweging

150 jaar vervoer in een Groninger regio

Prijs € 14,50

Uitverkocht

Bertus Fennema

Hardback | November 2013 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Trekschuit, koets, omnibus, paardentram, trein, bus, auto...De afgelopen 150 jaar volgden de ontwikkelingen op vervoersgebied in Nederland elkaar in rap tempo op. De in Leens geboren auteur Bertus Fennema deed naar aanleiding van de verbetering van het wegtracé tussen De Marne en Ranum onderzoek naar de wijze waarop de bevolking van noordwest-Groningen zich in de loop der tijd verplaatste binnen de eigen regio De Marne en tussen het eigen woongebied en de stad Groningen. Duidelijk wordt dat de regio, met een grote oppervlakte, weinig inwoners en een perifere ligging, vaak hard en lang strijd moest leveren om op het gebied van openbaar vervoer hetzelfde voor elkaar te krijgen als dichter bevolkte delen van ons land. Ondersteund door uniek historisch beeldmateriaal leidt de schrijver u door anderhalve eeuw regionaal (openbaar) vervoer. De schrijver is woonachtig in Briltil. Van zijn hand verschenen eerder bij Noordboek boeken over architect Willem Reitsema en fotograaf Jacob Molenhuis.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Bertus Fennema
Uitgever
Friese Pers/Noordboek
ISBN
9789033002946
Bindwijze
Hardback
Publicatiedatum
November 2013
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
96

Beschrijving

Trekschuit, koets, omnibus, paardentram, trein, bus, auto...De afgelopen 150 jaar volgden de ontwikkelingen op vervoersgebied in Nederland elkaar in rap tempo op.

De in Leens geboren auteur Bertus Fennema deed naar aanleiding van de verbetering van het wegtracé tussen De Marne en Ranum onderzoek naar de wijze waarop de bevolking van noordwest-Groningen zich in de loop der tijd verplaatste binnen de eigen regio De Marne en tussen het eigen woongebied en de stad Groningen.

Duidelijk wordt dat de regio, met een grote oppervlakte, weinig inwoners en een perifere ligging, vaak hard en lang strijd moest leveren om op het gebied van openbaar vervoer hetzelfde voor elkaar te krijgen als dichter bevolkte delen van ons land.

Ondersteund door uniek historisch beeldmateriaal leidt de schrijver u door anderhalve eeuw regionaal (openbaar) vervoer.

De schrijver is woonachtig in Briltil. Van zijn hand verschenen eerder bij Noordboek boeken over architect Willem Reitsema en fotograaf Jacob Molenhuis.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Bertus Fennema
Uitgever
Friese Pers/Noordboek
ISBN
9789033002946
Bindwijze
Hardback
Publicatiedatum
November 2013
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
96