De neergang van de PvdA (e-Book)

Prominente sociaal-democraten over de crisis en de weg omhoog

Prijs € 11,99
Download direct dit e-Book
Ook beschikbaar als:
Deze titel komt in aanmerking voor

Wilco Boom

EPUB met digitaal watermerk | December 2017 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Diederik Samsom leidde de PvdA in 2012 naar een ongekend verkiezingsresultaat: 38 zetels! Op 15 maart 2017 leed de partij een historische nederlaag van 29 zetels. Nooit eerder verloor een partij in Nederland zo veel stemmen.Heeft de partij zich kapot geregeerd met de VVD? Is de nederlaag het gevolg van een sluipend proces dat zich al vele jaren geleden heeft ingezet en waarbij de PvdA langzamerhand een groot deel van haar aanhang is kwijtgeraakt aan de PVV, SP, GroenLinks, D66 en Denk? Is de PvdA in de loop van de jaren het contact met ‘gewone mensen’ verloren. Twintig overtuigde PvdA’ers uit alle geledingen van de partij laten in deze interviewbundel hun gemoed de vrije loop over de problemen. Onder hen Lodewijk Asscher, Diederik Samsom, Hans Spekman, Gerdi Verbeet, Frans Timmermans en Monika Sie. Typisch PvdA: de meningsverschillen zijn heel groot, maar niemand geeft de hoop op.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Wilco Boom
Uitgever
Nieuw Amsterdam
ISBN
9789046823521
Formaat
EPUB met digitaal watermerk
Publicatiedatum
December 2017
Bestandsgrootte
1633 Kb
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
288

Beschrijving

Diederik Samsom leidde de PvdA in 2012 naar een ongekend verkiezingsresultaat: 38 zetels! Op 15 maart 2017 leed de partij een historische nederlaag van 29 zetels. Nooit eerder verloor een partij in Nederland zo veel stemmen.
Heeft de partij zich kapot geregeerd met de VVD? Is de nederlaag het gevolg van een sluipend proces dat zich al vele jaren geleden heeft ingezet en waarbij de PvdA langzamerhand een groot deel van haar aanhang is kwijtgeraakt aan de PVV, SP, GroenLinks, D66 en Denk? Is de PvdA in de loop van de jaren het contact met ‘gewone mensen’ verloren. Twintig overtuigde PvdA’ers uit alle geledingen van de partij laten in deze interviewbundel hun gemoed de vrije loop over de problemen. Onder hen Lodewijk Asscher, Diederik Samsom, Hans Spekman, Gerdi Verbeet, Frans Timmermans en Monika Sie. Typisch PvdA: de meningsverschillen zijn heel groot, maar niemand geeft de hoop op.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Wilco Boom
Uitgever
Nieuw Amsterdam
ISBN
9789046823521
Formaat
EPUB met digitaal watermerk
Publicatiedatum
December 2017
Bestandsgrootte
1633 Kb
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
288