De ontdekking van Congo (e-Book)

Prijs € 9,99
Download direct dit e-Book
Ook beschikbaar als:

Rudi Vranckx

EPUB met digitaal watermerk | April 2010 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Henry Morton Stanley reist in 1874, in opdracht van Britse en Amerikaanse kranten, naar Afrika om de Congorivier te exploreren. De hele wereld leest mee. Later claimt Stanley grote stukken van Congo in naam van Leopold II. Ook dat is wereldnieuws. Die historische reizen vormen mee de rode draad in het nieuwe boek van Rudi Vranckx: De ontdekking van Congo. Ruim anderhalve eeuw na Stanley is de Belgische aanwezigheid in Congo een verre herinnering. Het land is een puinhoop, ten prooi aan corruptie, politieke willekeur en een nieuwe generatie kolonisatoren, uit China dit keer. De afgelopen tien jaar heeft er een grote Afrikaanse oorlog gewoed die aan miljoenen mensen het leven heeft gekost en belangrijke delen van Congo over de rand van de afgrond heeft geduwd. Rudi Vranckx zoekt de laatste getuigen in Congo op om hen hun visie van de geschiedenis te laten geven. De Congolezen zelf komen aan het woord. Op zijn uitgebreide reis door Congo ontdekt Rudi Vranckx een land dat we eigenlijk niet meer kennen. Zoals steeds staan zijn eruditie en verteltalent borg voor een verhaal dat vele andere overbodig maakt.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Rudi Vranckx
Uitgever
De Bezige Bij
ISBN
9789460420672
Formaat
EPUB met digitaal watermerk
Publicatiedatum
April 2010
Bestandsgrootte
2949920 bytes
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
368

Beschrijving

Henry Morton Stanley reist in 1874, in opdracht van Britse en Amerikaanse kranten, naar Afrika om de Congorivier te exploreren. De hele wereld leest mee. Later claimt Stanley grote stukken van Congo in naam van Leopold II. Ook dat is wereldnieuws. Die historische reizen vormen mee de rode draad in het nieuwe boek van Rudi Vranckx: De ontdekking van Congo.
Ruim anderhalve eeuw na Stanley is de Belgische aanwezigheid in Congo een verre herinnering. Het land is een puinhoop, ten prooi aan corruptie, politieke willekeur en een nieuwe generatie kolonisatoren, uit China dit keer. De afgelopen tien jaar heeft er een grote Afrikaanse oorlog gewoed die aan miljoenen mensen het leven heeft gekost en belangrijke delen van Congo over de rand van de afgrond heeft geduwd. Rudi Vranckx zoekt de laatste getuigen in Congo op om hen hun visie van de geschiedenis te laten geven. De Congolezen zelf komen aan het woord.
Op zijn uitgebreide reis door Congo ontdekt Rudi Vranckx een land dat we eigenlijk niet meer kennen. Zoals steeds staan zijn eruditie en verteltalent borg voor een verhaal dat vele andere overbodig maakt.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Rudi Vranckx
Uitgever
De Bezige Bij
ISBN
9789460420672
Formaat
EPUB met digitaal watermerk
Publicatiedatum
April 2010
Bestandsgrootte
2949920 bytes Kb
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
368