De pabotoets geschiedenis haal je zo

Prijs € 19,50

Uitverkocht

Ook beschikbaar als:

Jan de Bas

Paperback | Oktober 2010 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

De pabotoets geschiedenis haal je zo Om verbanden te kunnen leggen tussen historische gebeurtenissen, informatie aan leerlingen over te dragen en bronnen te kunnen duiden, dienen leerkrachten voldoende historische kennis te hebben. In de kennisbasis geschiedenis wordt aangegeven welke informatie bij een leerkracht als bekend verondersteld mag worden. Van de leerkracht (in opleiding) wordt verwacht dat hij of zij dit repertoire aan kennis zelf opbouwt met behulp van diverse studieboeken en andere bronnen. Toetsing vindt binnen lerarenopleidingen veelal plaats via een meerkeuzetoets. De pabotoets geschiedenis haal je zo stelt leerkrachten (in opleiding) in staat om zicht te krijgen op het eigen repertoire aan historische kennis. Het eerste deel van het boek bevat 150 vragen om mee te oefenen, ingedeeld per tijdvak met een koppeling naar de canonvensters. Het tweede deel bestaat uit toetsen die goed vergelijkbaar zijn met de veel gebruikte meerkeuzetoets van het Cito. Het boek biedt daarmee een ideale voorbereiding op de kennistoets geschiedenis binnen de lerarenopleiding. De gebruiker wordt gestimuleerd om de kennisbasis of andere bronnen te raadplegen om gegeven antwoorden te duiden, waardoor feitenkennis wordt omgezet in duurzame kennis Jan de Bas is historicus en geschiedenisdocent aan de pabo van Hogeschool InHolland. Hij schreef algemene boeken en ook studieboeken, onder andere over burgerschapsvorming en sociale competentie.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Jan de Bas
Uitgever
Coutinho
ISBN
9789046902189
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Oktober 2010
Categorie
Studieboek
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
152

Beschrijving

De pabotoets geschiedenis haal je zo

Om verbanden te kunnen leggen tussen historische gebeurtenissen, informatie aan leerlingen over te dragen en bronnen te kunnen duiden, dienen leerkrachten voldoende historische kennis te hebben. In de kennisbasis geschiedenis wordt aangegeven welke informatie bij een leerkracht als bekend verondersteld mag worden. Van de leerkracht (in opleiding) wordt verwacht dat hij of zij dit repertoire aan kennis zelf opbouwt met behulp van diverse studieboeken en andere bronnen. Toetsing vindt binnen lerarenopleidingen veelal plaats via een meerkeuzetoets.

De pabotoets geschiedenis haal je zo stelt leerkrachten (in opleiding) in staat om zicht te krijgen op het eigen repertoire aan historische kennis. Het eerste deel van het boek bevat 150 vragen om mee te oefenen, ingedeeld per tijdvak met een koppeling naar de canonvensters. Het tweede deel bestaat uit toetsen die goed vergelijkbaar zijn met de veel gebruikte meerkeuzetoets van het Cito. Het boek biedt daarmee een ideale voorbereiding op de kennistoets geschiedenis binnen de lerarenopleiding. De gebruiker wordt gestimuleerd om de kennisbasis of andere bronnen te raadplegen om gegeven antwoorden te duiden, waardoor feitenkennis wordt omgezet in duurzame kennis

Jan de Bas is historicus en geschiedenisdocent aan de pabo van Hogeschool InHolland. Hij schreef algemene boeken en ook studieboeken, onder andere over burgerschapsvorming en sociale competentie.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Jan de Bas
Uitgever
Coutinho
ISBN
9789046902189
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Oktober 2010
Categorie
Studieboek
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
152

Ultieme leestip