De slag om Arnhem

September 1944

Prijs € 9,95

Uitverkocht

Lloyd Clark

Hardback | Februari 2013 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

De complete geschiedenis van operatie Market Garden Na de eerste maanden van terreinwinst op het Europese continent groeide in de zomer van 1944 bij de geallieerde troepen de hoop dat de oorlog voor Kerstmis kon worden beëindigd. Het indrukwekkende plan waarmee dit doel moest worden bereikt, de grootste luchtlandingsoperatie in de geschiedenis, kreeg de codenaam 'Operation Market Garden'. Maar liefst 35.000 Britse, Amerikaanse en Poolse manschappen zouden in Nederland, vanaf de grens met België tot in Arnhem, de strategisch uiterst belangrijke bruggen over de rivieren veroveren, zodat de weg naar nazi-Duitsland voor het oprukkende grondleger werd vrijgemaakt. Maar het verzet van de Duitsers werd zwaar onderschat en ook het barslechte weer strooide roet in het eten, waardoor de grondtroepen er niet in slaagden om door te breken naar Arnhem. De mislukking van deze ambitieuze operatie en de duizenden geallieerde slachtoffers hebben ervoor gezorgd dat Market Garden nog altijd een controversiële bladzijde in de geschiedenis van de Tweede Wereldoorlog is. In dit boek geeft Lloyd Clark een chronologisch overzicht van de slag om Arnhem, van de planning en voorbereiding tot de aanval zelf en de tragische afloop. Door zowel de acties van de geallieerde luchtlandings- en grondtroepen als de Duitse successen te bespreken, schetst hij een zo compleet mogelijk beeld. Dit boek - op een bijzondere manier tot leven gebracht dankzij de talrijke authentieke foto's en overzichtelijke kaarten met de troepenbewegingen - biedt u een waardevol inzicht in een gedenkwaardige strijd die voor een belangrijke doorbraak moest zorgen.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Lloyd Clark
Uitgever
Deltas
ISBN
9789044735215
Bindwijze
Hardback
Publicatiedatum
Februari 2013
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
176

Beschrijving

De complete geschiedenis van operatie Market Garden

Na de eerste maanden van terreinwinst op het Europese continent groeide in de zomer van 1944 bij de geallieerde troepen de hoop dat de oorlog voor Kerstmis kon worden beëindigd. Het indrukwekkende plan waarmee dit doel moest worden bereikt, de grootste luchtlandingsoperatie in de geschiedenis, kreeg de codenaam 'Operation Market Garden'.
Maar liefst 35.000 Britse, Amerikaanse en Poolse manschappen zouden in Nederland, vanaf de grens met België tot in Arnhem, de strategisch uiterst belangrijke bruggen over de rivieren veroveren, zodat de weg naar nazi-Duitsland voor het oprukkende grondleger werd vrijgemaakt. Maar het verzet van de Duitsers werd zwaar onderschat en ook het barslechte weer strooide roet in het eten, waardoor de grondtroepen er niet in slaagden om door te breken naar Arnhem. De mislukking van deze ambitieuze operatie en de duizenden geallieerde slachtoffers hebben ervoor gezorgd dat Market Garden nog altijd een controversiële bladzijde in de geschiedenis van de Tweede Wereldoorlog is.

In dit boek geeft Lloyd Clark een chronologisch overzicht van de slag om Arnhem, van de planning en voorbereiding tot de aanval zelf en de tragische afloop. Door zowel de acties van de geallieerde luchtlandings- en grondtroepen als de Duitse successen te bespreken, schetst hij een zo compleet mogelijk beeld. Dit boek - op een bijzondere manier tot leven gebracht dankzij de talrijke authentieke foto's en overzichtelijke kaarten met de troepenbewegingen - biedt u een waardevol inzicht in een gedenkwaardige strijd die voor een belangrijke doorbraak moest zorgen.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Lloyd Clark
Uitgever
Deltas
ISBN
9789044735215
Bindwijze
Hardback
Publicatiedatum
Februari 2013
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
176

Ultieme leestip