De terugkeer van de wereld van Marco Polo - essays (e-Book)

Oorlog, strategie en westerse belangen in de 21e eeuw

Prijs € 13,99
Download direct dit e-Book
Ook beschikbaar als:

Robert Kaplan

EPUB met digitaal watermerk | Maart 2018 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

De gerenommeerde Amerikaanse politiek analist Robert D. Kaplan buigt zich in zestien scherpe en weldoordachte artikelen over de buitenlandse politiek van de Verenigde Staten in de laatste twintig jaar. Hij onderzoekt de rol van de VS in de globale politiek en door welke tijdloze principes en factoren deze gevormd dient te worden. Centraal staat het artikel waar het boek mee opent en waar het zijn naam aan ontleent: ‘De terugkeer van de wereld van Marco Polo’, over de geopolitieke situatie in Eurazië en het Amerikaanse militaire antwoord hierop. Op basis van zijn jarenlange ervaring als buitenlandcorrespondent voor onder andere The Atlantic schetst Kaplan een uiterst helder en gedetailleerd beeld van een wereld die steeds instabieler lijkt te worden en de manier waarop de VS zich daaraan dient aan te passen. Hij maakt zich sterk voor de tijdloze beginselen en eigenschappen die Amerika's rol in de wereld zouden moeten bepalen, zoals erkenning dat de westerse democratie niet voor iedereen zaligmakend is, besef van het verschil tussen Amerikaanse belangen en Amerikaanse waardes, bewustzijn van de psychologische belasting van oorlog en het belang van een sterke vloot. Robert D. Kaplan schreef vijftien boeken over buitenlandse politiek en reizen, waaronder De verovering van de Rockies en Duister Europa, waarvan wereldwijd vertalingen zijn verschenen. Van 2009 tot 2011 maakte Kaplan deel uit van het Defense Policy Board van het Pentagon, onder leiding van minister van Defensie Robert Gates. In 2011 gaf Foreign Affairs hem een plaats in de ‘Top 100 Global Thinkers’. ‘Robert D. Kaplan is de best in the business. Deze essays zijn niet alleen verbluffend vanwege hun ruime opvattingen, diepte en omvang, maar ook meesterlijk geschreven en uiterst toegankelijk.’ John Bew, King’s College London

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Robert Kaplan
Uitgever
Spectrum
ISBN
9789000354177
Formaat
EPUB met digitaal watermerk
Publicatiedatum
Maart 2018
Bestandsgrootte
1536548 bytes
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
245

Beschrijving

De gerenommeerde Amerikaanse politiek analist Robert D. Kaplan buigt zich in zestien scherpe en weldoordachte artikelen over de buitenlandse politiek van de Verenigde Staten in de laatste twintig jaar. Hij onderzoekt de rol van de VS in de globale politiek en door welke tijdloze principes en factoren deze gevormd dient te worden. Centraal staat het artikel waar het boek mee opent en waar het zijn naam aan ontleent: ‘De terugkeer van de wereld van Marco Polo’, over de geopolitieke situatie in Eurazië en het Amerikaanse militaire antwoord hierop.

Op basis van zijn jarenlange ervaring als buitenlandcorrespondent voor onder andere The Atlantic schetst Kaplan een uiterst helder en gedetailleerd beeld van een wereld die steeds instabieler lijkt te worden en de manier waarop de VS zich daaraan dient aan te passen. Hij maakt zich sterk voor de tijdloze beginselen en eigenschappen die Amerika's rol in de wereld zouden moeten bepalen, zoals erkenning dat de westerse democratie niet voor iedereen zaligmakend is, besef van het verschil tussen Amerikaanse belangen en Amerikaanse waardes, bewustzijn van de psychologische belasting van oorlog en het belang van een sterke vloot.

Robert D. Kaplan schreef vijftien boeken over buitenlandse politiek en reizen, waaronder De verovering van de Rockies en Duister Europa, waarvan wereldwijd vertalingen zijn verschenen. Van 2009 tot 2011 maakte Kaplan deel uit van het Defense Policy Board van het Pentagon, onder leiding van minister van Defensie Robert Gates. In 2011 gaf Foreign Affairs hem een plaats in de ‘Top 100 Global Thinkers’.

‘Robert D. Kaplan is de best in the business. Deze essays zijn niet alleen verbluffend vanwege hun ruime opvattingen, diepte en omvang, maar ook meesterlijk geschreven en uiterst toegankelijk.’ John Bew, King’s College London

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Robert Kaplan
Uitgever
Spectrum
ISBN
9789000354177
Formaat
EPUB met digitaal watermerk
Publicatiedatum
Maart 2018
Bestandsgrootte
1536548 bytes Kb
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
245