De trotse toren

een portret van de jaren voor de eerste Wereldoorlog 1890-1914

Prijs € 21,99

Tijdelijk niet beschikbaar

Barbara Tuchman

Paperback | Juni 2007 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

In De trotse toren schildert Barbara Tuchman als op een panoramisch canvas de grootsheid én de schaduwzijden van de West-Europese en Anglo-Amerikaanse cultuur, die in de jaren 1890-1914 hun hoogtepunt bereikten, voor de geaccumuleerde spanningen in de Eerste Wereldoorlog tot ontlading kwamen. De periode die veelal aangeduid wordt als de belle époque gaf technologische vooruitgang en materiële voorspoed te zien, maar het was ook een rusteloze tijd van grote culturele veranderingen, sociale mobiliteit en toenemende politieke spanningen, die bijvoorbeeld aan de oppervlakte kwamen in de Dreyfusaffaire. Boeiend en inzichtelijk legt Tuchman de interne tegenstellingen van de westerse samenleving bloot door middel van portretten van onder meer de Britse aristocratie, de anarchisten en het Duitse cultuurklimaat, en invloedrijke personen als keizer Wilhelm II, de staatsman Theodore Roosevelt, de componist Richard Strauss en de auteur Émile Zola. BARBARA TUCHMAN (1912-1989) studeerde geschiedenis aan de universiteit van Radcliffe en schreef, na een journalistieke carrière, een aantal inmiddels klassieke boeken over historische onderwerpen. Bij De Arbeiderspers verschenen tevens De waanzinnige veertiende eeuw en De kanonnen van augustus. *Tuchman [was] een eminent historicus die in haar boeken een zeldzame combinatie van onberispelijke geleerdheid en literaire finesse aan den dag legde. [...] Wie De trotse toren leest doet dat onherroepelijk met plezier en bewondering. – THE NEW YORK TIMES

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Barbara Tuchman
Uitgever
De Arbeiderspers
ISBN
9789029565417
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Juni 2007
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
678

Beschrijving

In De trotse toren schildert Barbara Tuchman als op een panoramisch canvas de grootsheid én de schaduwzijden van de West-Europese en Anglo-Amerikaanse cultuur, die in de jaren 1890-1914 hun hoogtepunt bereikten, voor de geaccumuleerde spanningen in de Eerste Wereldoorlog tot ontlading kwamen. De periode die veelal aangeduid wordt als de belle époque gaf technologische vooruitgang en materiële voorspoed te zien, maar het was ook een rusteloze tijd van grote culturele veranderingen, sociale mobiliteit en toenemende politieke spanningen, die bijvoorbeeld aan de oppervlakte kwamen in de Dreyfusaffaire.

Boeiend en inzichtelijk legt Tuchman de interne tegenstellingen van de westerse samenleving bloot door middel van portretten van onder meer de Britse aristocratie, de anarchisten en het Duitse cultuurklimaat, en invloedrijke personen als keizer Wilhelm II, de staatsman Theodore Roosevelt, de componist Richard Strauss en de auteur Émile Zola.

BARBARA TUCHMAN (1912-1989) studeerde geschiedenis aan de universiteit van Radcliffe en schreef, na een journalistieke carrière, een aantal inmiddels klassieke boeken over historische onderwerpen. Bij De Arbeiderspers verschenen tevens De waanzinnige veertiende eeuw en De kanonnen van augustus.

*Tuchman [was] een eminent historicus die in haar boeken een zeldzame combinatie van onberispelijke geleerdheid en literaire finesse aan den dag legde. [...] Wie De trotse toren leest doet dat onherroepelijk met plezier en bewondering. – THE NEW YORK TIMES

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Barbara Tuchman
Uitgever
De Arbeiderspers
ISBN
9789029565417
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Juni 2007
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
678

Ultieme leestip