De ware Vrijheid

de kevens van Johan en Cornelis de Witt

Prijs € 25,00

Uitverkocht

Ook beschikbaar als:

Luc Panhuysen

Paperback | April 2007 |

Bekijk recensies
Gebaseerd op 1 beoordeling
Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Johan en Cornelis de Witt kwamen gruwelijk aan hun einde -iedereen kent het beeld van hun mishandelde lichamen. De betekenis van de gebroeders De Witt voor Nederland is groot geweest. Bijna twintig jaar lang stond Johan de Witt aan het roer van de Republiek. Zijn broer Cornelis zette met de spectaculaire overwinning op de Engelsen een van de meest gedurfde maritieme operaties uit de vaderlandse geschiedenis op zijn naam. De broers hadden het gevoel in een bijzondere tijd te leven. Samen groeiden zij uit tot de verpersoonlijking van de 'Ware Vrijheid': een staat die ze wilden vrijwaren tegen de grillen van de prinsen van Oranje. Op basis van deels nog nooit gebruikt bronnenmateriaal schetst Luc Panhuysen het leven en werk van Johan en Cornelis de Witt. De Ware Vrijheid is een meeslepend verhaal over twee staatslieden uit het hoogtepunt van de Gouden Eeuw. Luc Panhuysen (1962) studeerde geschiedenis in Groningen. Hij werkte tien jaar bij landelijke dagbladen, waaronder Het Parool. Daarna legde hij zich toe op het schrijven van boeken over de Nederlandse geschiedenis. Van zijn hand verschenen De beloofde stad. Opkomst en ondergang van het koninkrijk der wederdopers (2000) en Jantje van Leiden (2003). De Ware Vrijheid werd in 2005 genomineerd voor de Furore Boekenprijs. 'Erg mooi verteld, meeslepend, dramatisch en [...] buitengewoon spannend.' - NRC Handelsblad 'Leest als een thriller.' - Elsevier 'Verfrissend geluid.' - Vrij Nederland 'Goed beeld van de 17de-eeuwse samenleving.' - Trouw

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Luc Panhuysen
Uitgever
Atlas
ISBN
9789045000282
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
April 2007
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
526

Beschrijving

Johan en Cornelis de Witt kwamen gruwelijk aan hun einde -iedereen kent het beeld van hun mishandelde lichamen.
De betekenis van de gebroeders De Witt voor Nederland is groot geweest. Bijna twintig jaar lang stond Johan de Witt aan het roer van de Republiek. Zijn broer Cornelis zette met de spectaculaire overwinning op de Engelsen een van de meest gedurfde maritieme operaties uit de vaderlandse geschiedenis op zijn naam. De broers hadden het gevoel in een bijzondere tijd te leven. Samen groeiden zij uit tot de verpersoonlijking van de 'Ware Vrijheid': een staat die ze wilden vrijwaren tegen de grillen van de prinsen van Oranje.
Op basis van deels nog nooit gebruikt bronnenmateriaal schetst Luc Panhuysen het leven en werk van Johan en Cornelis de Witt. De Ware Vrijheid is een meeslepend verhaal over twee staatslieden uit het hoogtepunt van de Gouden Eeuw.
Luc Panhuysen (1962) studeerde geschiedenis in Groningen. Hij werkte tien jaar bij landelijke dagbladen, waaronder Het Parool. Daarna legde hij zich toe op het schrijven van boeken over de Nederlandse geschiedenis. Van zijn hand verschenen De beloofde stad. Opkomst en ondergang van het koninkrijk der wederdopers (2000) en Jantje van Leiden (2003). De Ware Vrijheid werd in 2005 genomineerd voor de Furore Boekenprijs.
'Erg mooi verteld, meeslepend, dramatisch en [...] buitengewoon spannend.' - NRC Handelsblad
'Leest als een thriller.' - Elsevier
'Verfrissend geluid.' - Vrij Nederland
'Goed beeld van de 17de-eeuwse samenleving.' - Trouw

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Luc Panhuysen
Uitgever
Atlas
ISBN
9789045000282
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
April 2007
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
526

Ultieme leestip