De zijderoutes

Een nieuwe wereldgeschiedenis

Prijs € 49,99

Uitverkocht

Ook beschikbaar als:

Peter Frankopan

Hardback | Maart 2016 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

‘De zijderoutes beschrijft een nieuwe geschiedenis van de wereld.’ – The Times   De zijderoutes waren netwerken waarlangs ideeën en goederen stroomden, maar ook ziekte en dood. Juist hier moet het begin van de beschaving worden gezocht. Deze zijderoutes beslaan de vruchtbare vallei tussen de Eufraat en de Tigris, het immens grote gebied tussen Europa en China: het Midden-Oosten. Marco Polo overstak het gigantische continent en legde de zijderoutes tussen Europa en China bloot. Dit waren geen exotische reeks verbindingen, maar netwerken die continenten en de Middellandse Zee tot de Grote Oceaan met elkaar verbond. Met hun grote invloed op de economie en politiek in het opkomende Oosten geven de zijderoutes een vernieuwende kijk op de wereldgeschiedenis. Peter Frankopan toont de rijke geschiedenis en de prachtige verhalen die dit onbekende wereldgedeelte te bieden heeft. Hij verschuift het blikveld, van westers perspectief naar het oosten.   Peter Frankopan is senior Research Fellow in Oxford en directeur van The Centre for Byzantine Research in Oxford. Hij is daarnaast auteur van het boek De eerste kruistocht.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Peter Frankopan
Uitgever
Spectrum
ISBN
9789000315703
Bindwijze
Hardback
Publicatiedatum
Maart 2016
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
752

Beschrijving

De zijderoutes beschrijft een nieuwe geschiedenis van de wereld.’ – The Times

 

De zijderoutes waren netwerken waarlangs ideeën en goederen stroomden, maar ook ziekte en dood. Juist hier moet het begin van de beschaving worden gezocht.

Deze zijderoutes beslaan de vruchtbare vallei tussen de Eufraat en de Tigris, het immens grote gebied tussen Europa en China: het Midden-Oosten. Marco Polo overstak het gigantische continent en legde de zijderoutes tussen Europa en China bloot. Dit waren geen exotische reeks verbindingen, maar netwerken die continenten en de Middellandse Zee tot de Grote Oceaan met elkaar verbond.

Met hun grote invloed op de economie en politiek in het opkomende Oosten geven de zijderoutes een vernieuwende kijk op de wereldgeschiedenis.

Peter Frankopan toont de rijke geschiedenis en de prachtige verhalen die dit onbekende wereldgedeelte te bieden heeft. Hij verschuift het blikveld, van westers perspectief naar het oosten.

 

Peter Frankopan is senior Research Fellow in Oxford en directeur van The Centre for Byzantine Research in Oxford. Hij is daarnaast auteur van het boek De eerste kruistocht.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Peter Frankopan
Uitgever
Spectrum
ISBN
9789000315703
Bindwijze
Hardback
Publicatiedatum
Maart 2016
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
752

Ultieme leestip