Donkere wolken boven Rome (e-Book)

Het Romeinse rijk in de derde eeuw

Prijs € 5,99
Download direct dit e-Book
Ook beschikbaar als:

Herodianus

EPUB met digitaal watermerk | December 2017 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Als keizer Marcus Aurelius in 180 overlijdt gaat het met het Romeinse rijk bergafwaarts. Binnen amper zestig jaar volgen minstens zeventien keizers elkaar op. Tirannen zoals Commodus en Caracalla, bizarre figuren zoals Heliogabalus, soldatenkeizers en keizers voor een maand of een week. Een keizer als gladiator, broedermoord op de troon, keizerinnen die de macht overnemen: zulke taferelen zag men in Rome niet eerder. Ook economisch en sociaal gaat het rijk wankelen: de structuren van het oude Romeinse systeem raken aangetast. Burgeroorlogen en natuurrampen, buitenlandse invallen en grote onrust in bestuur en leger maken de chaos compleet. Over deze turbulente tijden is een boeiend verslag geschreven door een Griekstalige middelhoge ambtenaar, Herodianus (170-240). Als ooggetuige registreert hij zorgvuldig de grote gebeurtenissen van zijn tijd. Donkere wolken boven Rome is een meeslepend verhaal over een van de woeligste perioden uit de geschiedenis van de eeuwige stad.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Herodianus
Uitgever
Athenaeum
ISBN
9789025308001
Formaat
EPUB met digitaal watermerk
Publicatiedatum
December 2017
Bestandsgrootte
1099 Kb
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
241

Beschrijving

Als keizer Marcus Aurelius in 180 overlijdt gaat het met het Romeinse rijk bergafwaarts. Binnen amper zestig jaar volgen minstens zeventien keizers elkaar op. Tirannen zoals Commodus en Caracalla, bizarre figuren zoals Heliogabalus, soldatenkeizers en keizers voor een maand of een week. Een keizer als gladiator, broedermoord op de troon, keizerinnen die de macht overnemen: zulke taferelen zag men in Rome niet eerder.
Ook economisch en sociaal gaat het rijk wankelen: de structuren van het oude Romeinse systeem raken aangetast. Burgeroorlogen en natuurrampen, buitenlandse invallen en grote onrust in bestuur en leger maken de chaos compleet.
Over deze turbulente tijden is een boeiend verslag geschreven door een Griekstalige middelhoge ambtenaar, Herodianus (170-240). Als ooggetuige registreert hij zorgvuldig de grote gebeurtenissen van zijn tijd. Donkere wolken boven Rome is een meeslepend verhaal over een van de woeligste perioden uit de geschiedenis van de eeuwige stad.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Herodianus
Uitgever
Athenaeum
ISBN
9789025308001
Formaat
EPUB met digitaal watermerk
Publicatiedatum
December 2017
Bestandsgrootte
1099 Kb
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
241