Dutch Indonesia

Prijs € 9,95

Uitverkocht

Paperback | Juli 2009 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Reisgids uit 1944 voor Amerikaanse militairen die Nederlands-Indië moesten bevrijden Instructions for American Servicemen in Dutch Indonesia During World War II Een prachtig uitgegeven herdruk (geïllustreerd, gebonden én stofomslag) van een informatieve reisgids uit 1944 die Amerikaanse soldaten kregen die betrokken waren bij de strijd tegen de Japanners in Nederlands-Indië. De gids is vervaardigd door de United States Army en heette oorspronkelijk: A Pocket Guide to Netherlands East Indies. Het boekwerkje bevat een overzicht van de gewoonten en gebruiken van de inwoners van de archipel, een kaart van Nederlands-Indië, een taalgidsje, en een lijstje met do’s and don’ts (Keep away from Moslem mosques). Ook wordt verhaald over de heroïsche strijd van de Nederlanders (a modern David) tegen de Japanners.

Volledige beschrijving

Specificaties

Uitgever
EW Boeken
ISBN
9789068827484
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Juli 2009
Categorie
Algemeen
Taal
Engelstalig

Beschrijving

Reisgids uit 1944 voor Amerikaanse militairen die Nederlands-Indië moesten bevrijden

Instructions for American Servicemen in Dutch Indonesia During World War II

Een prachtig uitgegeven herdruk (geïllustreerd, gebonden én stofomslag) van een informatieve reisgids uit 1944 die Amerikaanse soldaten kregen die betrokken waren bij de strijd tegen de Japanners in Nederlands-Indië.

De gids is vervaardigd door de United States Army en heette oorspronkelijk: A Pocket Guide to Netherlands East Indies. Het boekwerkje bevat een overzicht van de gewoonten en gebruiken van de inwoners van de archipel, een kaart van Nederlands-Indië, een taalgidsje, en een lijstje met do’s and don’ts (Keep away from Moslem mosques). Ook wordt verhaald over de heroïsche strijd van de Nederlanders (a modern David) tegen de Japanners.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Uitgever
EW Boeken
ISBN
9789068827484
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Juli 2009
Categorie
Algemeen
Taal
Engelstalig

Ultieme leestip