Een geschiedenis van India

ontmoetingen op wereldschaal

Prijs € 40,55

Uitverkocht

Ook beschikbaar als:

Winand M. Callewaert, Idesbald Goddeeris

Paperback | Januari 2010 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Alles wat je ooit wilde weten over de geschiedenis van India, staat in dit boek.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Winand M. Callewaert, Idesbald Goddeeris
Uitgever
Acco België
ISBN
9789033475559
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Januari 2010
Categorie
Studieboek
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
325

Beschrijving

Millennialang is India een ontmoetingsplaats geweest. Beschavingen, vorstendommen en keizerrijken wisselden er elkaar af. Romeinse, Arabische en Chinese kooplieden werden aangetrokken door de lokale markten. Turkische, Perzische en Europese volkeren oefenden er politieke controle uit. De oudste en nog steeds inspirerende geloofsovertuigingen, zoals het hindoeïsme en het boeddhisme, zagen er het levenslicht en breidden zich uit over de hele wereld.

Dit boek overloopt vierduizend jaar geschiedenis op het Indiase subcontinent. Het plaatst vertrouwde begrippen, van Ariërs tot maharaja’s, in een historische context. Maar het bespreekt ook minder bekende hoogtepunten in de wereldgeschiedenis, van de Induscultuur tot grootse keizers als Ashoka, Chandragupta en Akbar. Tegelijk legt het boek, op een wetenschappelijk verantwoorde manier, eigen accenten voor een Nederlandstalig publiek, zoals het kastensysteem, het sikhisme, en de plaats van India in de Europese koloniale geschiedenis. Ook het onafhankelijke India krijgt ruime aandacht.

Over de auteurs:

WINAND M. CALLEWAERT is indoloog. Hij studeerde zes jaar aan drie Indiase universiteiten en reisde in zijn loopbaan ongeveer 65 keer naar India. Aan de K.U.Leuven doceert hij vakken als Hindoeïsme en Sanskriet. Hij publiceerde meer dan dertig boeken over het land en de cultuur, en legde in 2009, na veertien jaar werk, de laatste hand aan het 2241 bladzijden tellende The Bhakti Hindi – English Dictionary.

IDESBALD GODDEERIS is slavist en historicus en doceert over imperiale en transnationale geschiedenis aan de K.U.Leuven. Hij is er verbonden aan de onderzoekseenheid MoSa (Moderniteit & Samenleving 1800-2000) en is senior member van het Leuven Centre for Global Governance Studies. In 2009 was hij onder meer visiting fellow aan de London School of Economics en aan de University of Delhi.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Winand M. Callewaert, Idesbald Goddeeris
Uitgever
Acco België
ISBN
9789033475559
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Januari 2010
Categorie
Studieboek
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
325

Ultieme leestip