Een hemel zonder vogels

het aangrijpende levensverhaal van Janny Moffie-Bolle

Prijs € 22,99

Voor 21.00 besteld, morgen in huis.

Actie: Geen verzendkosten!

Ook beschikbaar als:

Esther Gobel

Paperback | April 2010 |

Bekijk recensies
Gebaseerd op 1 beoordeling
Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

‘Er zijn situaties die zo extreem zijn dat ze in al hun monsterlijkheid zeer moeilijk te bevatten zijn, tenzij je er toevallig bij bent.’ –Walter Laqueur Janny Moffie-Bolle heeft de extreme en monsterlijke kanten van de werkelijkheid aan den lijve ondervonden. Zij overleefde Auschwitz-Birkenau, Gross-Rosen, Gräben en Bergen-Belsen. Zij legt rekenschap af van wat zij in een lang leven heeft ervaren en hoe zij heeft standgehouden. Haar herinneringen grijpen de lezer naar de keel, omdat zij de verschrikkingen niet alleen de baas blijft, maar ook omdat zij haar vitaliteit heeft weten te bewaren. Van haar ‘rijke’ joodse jeugd, via de ontmenselijkte kampen, tot en met haar naoorlogse jaren komt Janny Moffie-Bolle tevoorschijn als een onvoorstelbaar weerbare en vastbesloten vrouw. Haar verhaal behoort tot de grootste nachtmerrie die de geschiedenis kent. En toch: het zal ook worden herkend als een ode aan het leven, en aan nieuwe mogelijkheden.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Esther Gobel
Uitgever
Balans, Uitgeverij
ISBN
9789460032356
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
April 2010
Categorie
Overig
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
216

Beschrijving

‘Er zijn situaties die zo extreem zijn dat ze in al hun monsterlijkheid zeer moeilijk te bevatten zijn, tenzij je er toevallig bij bent.’ –Walter Laqueur

Janny Moffie-Bolle heeft de extreme en monsterlijke kanten van de werkelijkheid aan den lijve ondervonden. Zij overleefde Auschwitz-Birkenau, Gross-Rosen, Gräben en Bergen-Belsen. Zij legt rekenschap af van wat zij in een lang leven heeft ervaren en hoe zij heeft standgehouden. Haar herinneringen grijpen de lezer naar de keel, omdat zij de verschrikkingen niet alleen de baas blijft, maar ook omdat zij haar vitaliteit heeft weten te bewaren.

Van haar ‘rijke’ joodse jeugd, via de ontmenselijkte kampen, tot en met haar naoorlogse jaren komt Janny Moffie-Bolle tevoorschijn als een onvoorstelbaar weerbare en vastbesloten vrouw. Haar verhaal behoort tot de grootste nachtmerrie die de geschiedenis kent. En toch: het zal ook worden herkend als een ode aan het leven, en aan nieuwe mogelijkheden.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Esther Gobel
Uitgever
Balans, Uitgeverij
ISBN
9789460032356
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
April 2010
Categorie
Overig
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
216

Ultieme leestip