Een monument beheren

overzicht van de monumentenwet en de monumentenzorg voor ambtenaren, architecten en eigenaren monumentenzorg

Prijs € 49,95

Uitverkocht

Ook beschikbaar als:

Yvo Meihuizen

Paperback | April 2013 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Monumentenzorg betekent de zorg voor monumenten. Zorg kan men in drie woordensamenvatten: beheren, onderhouden en handhaven.Veel vertraging en misverstanden die spelen bij monumentenzorg ontstaan door het niet begrijpen van regels en procedures. Dit boek geeft inzicht in de regels en achtergronden voor alle betrokken partijen.Tevens bevat het adviezen voor de oplossing van bouwkundige problemen die zichveelvuldig bij monumenten voordoen.Welke concessies mogen we doen ten aanzien van het gebruik en welke ontheffingen mogen we verlenen op bestaande regelgeving (bijvoorbeeld het Bouwbesluit)? Hoe moeten we met monumenten omgaan na invoering van nieuwe wetten (Wabo, Awb)?Deze vragen worden in dit boek uitgebreid behandeld.Daarnaast is er extra aandacht voor duurzaam bouwen en de mogelijkheden enproblemen die kleven aan de herbestemming van bestaande panden en hun omgeving.Een monument beheren, onderhouden en handhaven is bij uitstek geschikt voor de ambtelijke wereld, architecten, aannemers en makelaars; maar ook bezitters van monumenten zullen aan dit boek een handige wegwijzer in de monumentenwereld hebben.Yvo Meihuizen voltooide zijn studie bouwkunde aan de HTS te Amsterdam. Na ervaringen te hebben opgedaan met monumentenzorg in de praktijk, zowel met de hamer als achter het tekenschot, was hij jaren in dienst van de gemeente Amsterdam als stadsvernieuwer, volkshuisvesteren monumentenzorger.De laatste jaren zit hij in het algemeen bestuur van de Bond Heemschut en is hij voorzitter van de monumentencommissie in Amersfoort. Daarnaast is hij als freelance docent op diverse plaatsen in het land actief.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Yvo Meihuizen
Uitgever
SDU Uitgever
ISBN
9789012577359
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
April 2013
Categorie
Wetenschappelijk
Taal
Nederlandstalig

Beschrijving

Monumentenzorg betekent de zorg voor monumenten. Zorg kan men in drie woorden
samenvatten: beheren, onderhouden en handhaven.
Veel vertraging en misverstanden die spelen bij monumentenzorg ontstaan door het niet begrijpen van regels en procedures. Dit boek geeft inzicht in de regels en achtergronden voor alle betrokken partijen.
Tevens bevat het adviezen voor de oplossing van bouwkundige problemen die zich
veelvuldig bij monumenten voordoen.
Welke concessies mogen we doen ten aanzien van het gebruik en welke ontheffingen mogen we verlenen op bestaande regelgeving (bijvoorbeeld het Bouwbesluit)? Hoe moeten we met monumenten omgaan na invoering van nieuwe wetten (Wabo, Awb)?
Deze vragen worden in dit boek uitgebreid behandeld.
Daarnaast is er extra aandacht voor duurzaam bouwen en de mogelijkheden en
problemen die kleven aan de herbestemming van bestaande panden en hun omgeving.

Een monument beheren, onderhouden en handhaven is bij uitstek geschikt voor de ambtelijke wereld, architecten, aannemers en makelaars; maar ook bezitters van monumenten zullen aan dit boek een handige wegwijzer in de monumentenwereld hebben.

Yvo Meihuizen voltooide zijn studie bouwkunde aan de HTS te Amsterdam. Na ervaringen te hebben opgedaan met monumentenzorg in de praktijk, zowel met de hamer als achter het tekenschot, was hij jaren in dienst van de gemeente Amsterdam als stadsvernieuwer, volkshuisvesteren monumentenzorger.
De laatste jaren zit hij in het algemeen bestuur van de Bond Heemschut en is hij voorzitter van de monumentencommissie in Amersfoort. Daarnaast is hij als freelance docent op diverse plaatsen in het land actief.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Yvo Meihuizen
Uitgever
SDU Uitgever
ISBN
9789012577359
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
April 2013
Categorie
Wetenschappelijk
Taal
Nederlandstalig