Een nieuwe tijd een nieuwe kerk

de opkomst van het 'calvinisme' in de Lage Landen

Prijs € 18,50

Uitverkocht

M. van Veen

Paperback | Januari 2009 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

In 1517 begon een nieuwe tijd. Door Luthers kritiek op de katholieke kerk hield Europa op een religieuze eenheid te zijn. Europeanen werden voor het eerst sinds mensenheugenis geconfronteerd met religieuze diversiteit. Na Luther verhieven ook andere dissidenten hun stem. In de Lage Landen was Calvijn van al deze dissidenten misschien wel de invloedrijkste. Calvijns gereformeerde beweging werd hier zowel de vrucht als de aanjager van de nieuwe tijd. Calvijns beweging was zelf veelkleurig en divers. Gereformeerden waren door hun aansprekende identiteit en sterke groepsvorming bovendien in staat zich in een pluriforme omgeving staande te houden en mensen voor zich te winnen. In dit boek beschrijft de auteur de opkomst van de gereformeerde beweging in de zestiende eeuw. Zij laat zien hoe deze nieuwe kerk paste bij de in 1517 aangebroken nieuwe tijd. Mirjam van Veen Dr. M.G.K. van Veen is als onderzoeker verbonden aan de faculteit Godgeleerdheid van de VU en publiceerde eerder over Calvijn.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
M. van Veen
Uitgever
Meinema, Uitgeverij
ISBN
9789021142135
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Januari 2009
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
190

Beschrijving

In 1517 begon een nieuwe tijd. Door Luthers kritiek op de katholieke kerk hield Europa op een religieuze eenheid te zijn. Europeanen werden voor het eerst sinds mensenheugenis geconfronteerd met religieuze diversiteit. Na Luther verhieven ook andere dissidenten hun stem. In de Lage Landen was Calvijn van al deze dissidenten misschien wel de invloedrijkste. Calvijns gereformeerde beweging werd hier zowel de vrucht als de aanjager van de nieuwe tijd. Calvijns beweging was zelf veelkleurig en divers. Gereformeerden waren door hun aansprekende identiteit en sterke groepsvorming bovendien in staat zich in een pluriforme omgeving staande te houden en mensen voor zich te winnen.

In dit boek beschrijft de auteur de opkomst van de gereformeerde beweging in de zestiende eeuw. Zij laat zien hoe deze nieuwe kerk paste bij de in 1517 aangebroken nieuwe tijd.

Mirjam van Veen
Dr. M.G.K. van Veen is als onderzoeker verbonden aan de faculteit Godgeleerdheid van de VU en publiceerde eerder over Calvijn.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
M. van Veen
Uitgever
Meinema, Uitgeverij
ISBN
9789021142135
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Januari 2009
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
190

Ultieme leestip