Erf aan de A

ter Borg, de Ter Borgen en de J. en A. ter Borg stichting

Prijs € 19,95

Uitverkocht

Roelof Pinxterhuis

Hardback | Maart 2012 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

De oude boerenerve Ter Borg even ten zuiden van Sellingen in de provincie Groningen werd gedurende zeker vijftien generaties bewoond en beheerd door de Ter Borgen, een oud en invloedrijk Westerwolds geslacht. De broers Jurjen en Aike ter Borg overleden in de jaren ’60 van de vorige eeuw en hadden geen nakomelingen. Zij legden testamentair vast dat er een J. en A. ter Borg Stichting opgericht moest worden, die volgens door de broers aangegeven uitgangspunten het beheer van en de verantwoordelijkheid voor hun boerderijen, landbouwgronden en natuurgebieden op zich zou nemen. In Erf aan de A beschrijft Roelof Pinxterhuis, bestuurslid van de Stichting, niet alleen de geschiedenis van het geslacht Ter Borg, maar ook de wijze waarop natuur en landschap in deze regio in de loop der eeuwen de nodige veranderingen ondergingen. Hij heeft daarbij gebruik gemaakt van archiefgegevens, beschikbare literatuur en herinneringen van mensen uit de streek. Daarmee levert het boek een belangrijke bijdrage aan de geschiedschrijving van dit unieke stukje Groningen. Tientallen prachtige foto’s en illustraties ondersteunen het verhaal.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Roelof Pinxterhuis
Uitgever
Uitgeverij Noordboek
ISBN
9789033003424
Bindwijze
Hardback
Publicatiedatum
Maart 2012
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
152

Beschrijving

De oude boerenerve Ter Borg even ten zuiden van Sellingen in de provincie Groningen werd gedurende zeker vijftien generaties bewoond en beheerd door de Ter Borgen, een oud en invloedrijk Westerwolds geslacht. De broers Jurjen en Aike ter Borg overleden in de jaren ’60 van de vorige eeuw en hadden geen nakomelingen. Zij legden testamentair vast dat er een J. en A. ter Borg Stichting opgericht moest worden, die volgens door de broers aangegeven uitgangspunten het beheer van en de verantwoordelijkheid voor hun boerderijen, landbouwgronden en natuurgebieden op zich zou nemen.

In Erf aan de A beschrijft Roelof Pinxterhuis, bestuurslid van de Stichting, niet alleen de geschiedenis van het geslacht Ter Borg, maar ook de wijze waarop natuur en landschap in deze regio in de loop der eeuwen de nodige veranderingen ondergingen. Hij heeft daarbij gebruik gemaakt van archiefgegevens, beschikbare literatuur en herinneringen van mensen uit de streek. Daarmee levert het boek een belangrijke bijdrage aan de geschiedschrijving van dit unieke stukje Groningen. Tientallen prachtige foto’s en illustraties ondersteunen het verhaal.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Roelof Pinxterhuis
Uitgever
Uitgeverij Noordboek
ISBN
9789033003424
Bindwijze
Hardback
Publicatiedatum
Maart 2012
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
152

Ultieme leestip