Esmée

een vrouw in oorlogstijd

Prijs € 21,95

Uitverkocht

Ook beschikbaar als:

Jan Meyers

Paperback | Juni 2011 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Esmée van Eeghen (1918 – 1944) was een kleurrijke en omstreden vrouw in het verzet tegen de Duitse overheersing. Een getuige die haar van nabij heeft gekend, oordeelde over haar: mooi, sterk en avontuurlijk. Daarbij bijzonder intelligent en fantasierijk. Ze had flair, improvisatievermogen, zelfvertrouwen en koelbloedigheid in hachelijke situaties. Ze is geprezen als heldin en verguisd als verraadster. Tenslotte stond zowel de illegaliteit als de SD haar naar het leven. Als naaste medewerkster van de leider van de Friese KP nam ze in het verzet een prominente plaats in. Ze voerde vele speciale opdrachten uit, woonde besprekingen met topmensen van de illegaliteit uit andere provincies bij, bracht geallieerde piloten op hun plaats van bestemming, verzorgde wapentransporten, nam deel aan overvallen – ze kon schieten als de beste, drinken als een kerel en vloeken als een bootsman, hoewel ze zeer vroom was. Angst scheen ze niet te kennen. Maar hoezeer ze ook schitterde in dit wilde bestaan, dit zag ze niet als de vervulling van haar leven. Ze was dol op kinderen en wilde niets liever dan trouwen en kinderen krijgen. Bijna wist ze dit doel te bereiken – door te trouwen met een Duitse officier die haar een kindje en een vredig huisje-boompje-beestje bestaan zou kunnen schenken. Maar het mocht niet zo zijn. Het lot nam een noodlottige wending …. Jan Meyers is een bekend schrijver van historische boeken. Voor Aspekt schreef hij de biografie over Anton Mussert.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Jan Meyers
Uitgever
Aspekt B.V., Uitgeverij
ISBN
9789059118461
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Juni 2011
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
185

Beschrijving

Esmée van Eeghen (1918 – 1944) was een kleurrijke en omstreden vrouw in het verzet tegen de Duitse overheersing. Een getuige die haar van nabij heeft gekend, oordeelde over haar: mooi, sterk en avontuurlijk. Daarbij bijzonder intelligent en fantasierijk.

Ze had flair, improvisatievermogen, zelfvertrouwen en koelbloedigheid in hachelijke situaties. Ze is geprezen als heldin en verguisd als verraadster. Tenslotte stond zowel de illegaliteit als de SD haar naar het leven. Als naaste medewerkster van de leider van de Friese KP nam ze in het verzet een prominente plaats in.

Ze voerde vele speciale opdrachten uit, woonde besprekingen met topmensen van de illegaliteit uit andere provincies bij, bracht geallieerde piloten op hun plaats van bestemming, verzorgde wapentransporten, nam deel aan overvallen – ze kon schieten als de beste, drinken als een kerel en vloeken als een bootsman, hoewel ze zeer vroom was. Angst scheen ze niet te kennen. Maar hoezeer ze ook schitterde in dit wilde bestaan, dit zag ze niet als de vervulling van haar leven.

Ze was dol op kinderen en wilde niets liever dan trouwen en kinderen krijgen. Bijna wist ze dit doel te bereiken – door te trouwen met een Duitse officier die haar een kindje en een vredig huisje-boompje-beestje bestaan zou kunnen schenken. Maar het mocht niet zo zijn. Het lot nam een noodlottige wending ….

Jan Meyers is een bekend schrijver van historische boeken. Voor Aspekt schreef hij de biografie over Anton Mussert.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Jan Meyers
Uitgever
Aspekt B.V., Uitgeverij
ISBN
9789059118461
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Juni 2011
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
185

Ultieme leestip