Fidel en Che

een revolutionaire vriendschap

Prijs € 25,99

Uitverkocht

S. Reid-Henry

Hardback | Juni 2009 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Fidel Castro en Ernesto ‘Che’ Guevara waren nog geen dertig toen ze elkaar in 1955, allebei in ballingschap, in Mexico ontmoetten. Guevara, de Argentijnse arts en astmalijder, heeft net zijn jarenlange motorreis afgerond. De boerenzoon, geleerde en rebel Fidel Castro moest Cuba ontvluchten omdat hij vreesde voor zijn leven. De volgende twaalf jaar, tot aan Guevara’s dood in 1967, zullen ze samen optrekken; in de Mexicaanse verzetsbeweging en de oorlog in de Cubaanse bergen, tot in het hartje van de Koude Oorlog. Simon Reid-Henry deed uitgebreid onderzoek, kreeg toegang tot bronnen die tot voor kort ontoegankelijk waren en sprak met sleutelfiguren in Havana, Moskou en Washington. Voor het eerst legt hij het volledige verhaal achter deze cruciale vriendschap in de Cubaanse revolutie bloot: hun gedeelde revolutionaire ambities, hun onverenigbare persoonlijkheden en vooral ook de eigengereidheid die hen samenbrengt en de spanningen die hen uiteindelijk uit elkaar zouden halen.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
S. Reid-Henry
Uitgever
De Geus
ISBN
9789044510034
Bindwijze
Hardback
Publicatiedatum
Juni 2009
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
432

Beschrijving

Fidel Castro en Ernesto ‘Che’ Guevara waren nog geen dertig toen ze elkaar in 1955, allebei in ballingschap, in Mexico ontmoetten. Guevara, de Argentijnse arts en astmalijder, heeft net zijn jarenlange motorreis afgerond. De boerenzoon, geleerde en rebel Fidel Castro moest Cuba ontvluchten omdat hij vreesde voor zijn leven. De volgende twaalf jaar, tot aan Guevara’s dood in 1967, zullen ze samen optrekken; in de Mexicaanse verzetsbeweging en de oorlog in de Cubaanse bergen, tot in het hartje van de Koude Oorlog.

Simon Reid-Henry deed uitgebreid onderzoek, kreeg toegang tot bronnen die tot voor kort ontoegankelijk waren en sprak met sleutelfiguren in Havana, Moskou en Washington. Voor het eerst legt hij het volledige verhaal achter deze cruciale vriendschap in de Cubaanse revolutie bloot: hun gedeelde revolutionaire ambities, hun onverenigbare persoonlijkheden en vooral ook de eigengereidheid die hen samenbrengt en de spanningen die hen uiteindelijk uit elkaar zouden halen.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
S. Reid-Henry
Uitgever
De Geus
ISBN
9789044510034
Bindwijze
Hardback
Publicatiedatum
Juni 2009
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
432

Ultieme leestip