Filippi: hoe het christendom in Europa begon

de geschiedenis van de vroegchristelijke kerk in Filippi. Een gids door de opgravingen.

Prijs € 16,90

Uitverkocht

Eduard Verhoef

Paperback | Mei 2009 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

EEN HISTORISCHE REISGIDS COMPLEET MET FOTO'S VAN DE ARCHEOLOGISCHE VONDSTEN, PLATTEGRONDEN EN VERTALINGEN VAN DE RELEVANTE TEKSTEN In de glooiende heuvels van Noordoost Griekenland liggen de resten van de oude stad Filippi. Inscripties in mozaïeken en gedenkstenen vertellen veel boeiends over de geschiedenis van deze Grieks-Romeinse stad. Samen met de informatie uit het bijbelboek Handelingen en de Filippenzenbrief van de apostel Paulus, die zelf de stad bezocht, kunnen we ons een goed beeld vormen van het leven van de eerste christenen. Ook weten we van allerlei fascinerende details, zoals van de diaken die een greep in de kas deed en het feit dat de gemeente elementen overnam van een oudere cultus die in Filippi gangbaar was. Hoe organiseerden deze eerste christenen zich en hoe wisten ze zich te handhaven? Hadden ze bij voorbeeld al zoiets als een kerkenraad? En hoe ging die kleine gemeente om met de andere vormen van godenverering in de stad en met het openbaar gezag? Wie de archeologische opgraving in Filippi wil bezoeken, vindt in dit boek een schat aan informatie: een samenhangend verhaal over het ontstaan en functioneren van de eerste christengemeenschap in Europa, een vertaling van de relevante bijbelse teksten en een praktische reisgids compleet met plattegronden en foto’s.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Eduard Verhoef
Uitgever
Parthenon
ISBN
9789079578108
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Mei 2009
Categorie
Wetenschappelijk
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
128

Beschrijving

EEN HISTORISCHE REISGIDS COMPLEET MET FOTO'S VAN DE ARCHEOLOGISCHE VONDSTEN, PLATTEGRONDEN EN VERTALINGEN VAN DE RELEVANTE TEKSTEN

In de glooiende heuvels van Noordoost Griekenland liggen de resten van de oude stad Filippi. Inscripties in mozaïeken en gedenkstenen vertellen veel boeiends over de geschiedenis van deze Grieks-Romeinse stad. Samen met de informatie uit het bijbelboek Handelingen en de Filippenzenbrief van de apostel Paulus, die zelf de stad bezocht, kunnen we ons een goed beeld vormen van het leven van de eerste christenen. Ook weten we van allerlei fascinerende details, zoals van de diaken die een greep in de kas deed en het feit dat de gemeente elementen overnam van een oudere cultus die in Filippi gangbaar was. Hoe organiseerden deze eerste christenen zich en hoe wisten ze zich te handhaven? Hadden ze bij voorbeeld al zoiets als een kerkenraad? En hoe ging die kleine gemeente om met de andere vormen van godenverering in de stad en met het openbaar gezag?

Wie de archeologische opgraving in Filippi wil bezoeken, vindt in dit boek een schat aan informatie: een samenhangend verhaal over het ontstaan en functioneren van de eerste christengemeenschap in Europa, een vertaling van de relevante bijbelse teksten en een praktische reisgids compleet met plattegronden en foto’s.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Eduard Verhoef
Uitgever
Parthenon
ISBN
9789079578108
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Mei 2009
Categorie
Wetenschappelijk
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
128

Ultieme leestip