Frankrijk en de hugenoten

drie eeuwen onderdrukking en verzet

Prijs € 19,90

Uitverkocht

P.L. van Enk, Pierre van Enk

Paperback | Mei 2009 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Zonder de godsdienstoorlogen in Frankrijk zou de Nederlandse cultuur zich heel anders hebben ontwikkeld. Pierre van Enk vertelt het complete verhaal achter de Bartholomeüsnacht en het Edict van Nantes. Drie eeuwen lang werd Frankrijk verscheurd door godsdiensttwisten. Acht burgeroorlogen zetten het land in vuur en vlam. Na decennia van verwoesting en geweld bracht het Edict van Nantes een korte adempauze, maar onder Lodewijk XIV volgde weer een langdurige meedogenloze onderdrukking. Inzet van de strijd van de hugenoten, die massaal naar de Nederlanden vluchtten, was de gereformeerde belijdenis. Pierre Louis van Enk Pierre Louis van Enk (1936) was journalist bij Trouw en ambtenaar in Brussel. Daarna heeft hij zich verdiept in de geschiedenis van het Franse protestantisme. Hij publiceerde artikelen over dit thema en schreef onder meer het boek De opstand kwam van de bergen – de oorlog van de Cevennen. Een episode van de strijd der hugenoten (Uitg. Aspect, 2002).

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
P.L. van Enk, Pierre van Enk
Uitgever
Boekencentrum
ISBN
9789023923459
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Mei 2009
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
629

Beschrijving

Zonder de godsdienstoorlogen in Frankrijk zou de Nederlandse cultuur zich heel anders hebben ontwikkeld. Pierre van Enk vertelt het complete verhaal achter de Bartholomeüsnacht en het Edict van Nantes.

Drie eeuwen lang werd Frankrijk verscheurd door godsdiensttwisten. Acht burgeroorlogen zetten het land in vuur en vlam. Na decennia van verwoesting en geweld bracht het Edict van Nantes een korte adempauze, maar onder Lodewijk XIV volgde weer een langdurige meedogenloze onderdrukking. Inzet van de strijd van de hugenoten, die massaal naar de Nederlanden vluchtten, was de gereformeerde belijdenis.

Pierre Louis van Enk
Pierre Louis van Enk (1936) was journalist bij Trouw en ambtenaar in Brussel. Daarna heeft hij zich verdiept in de geschiedenis van het Franse protestantisme. Hij publiceerde artikelen over dit thema en schreef onder meer het boek De opstand kwam van de bergen – de oorlog van de Cevennen. Een episode van de strijd der hugenoten (Uitg. Aspect, 2002).

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
P.L. van Enk, Pierre van Enk
Uitgever
Boekencentrum
ISBN
9789023923459
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Mei 2009
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
629

Ultieme leestip