Frieslands verleden

de Friezen en hun geschiedenis in vijftig verhalen

Prijs € 22,50

Niet beschikbaar

Paperback | September 2012 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Frieslands Verleden is een bundel van vijftig verhalen, waarin gerenommeerde historici de Friezen en hun geschiedenis beschrijven. Niet alleen geven zij een overzicht van de Friese geschiedenis, ook passeren plekken van herinnering, het landschap, markante figuren en andere wetenswaardigheden de revue. Uit de verhalen rijst het beeld op van een gebied dat door de geschiedenis heen altijd de blijk naar buiten heeft gericht en dat duidelijk door de buitenwereld werd en wordt beïnvloed. Dit boek geeft een volledig beeld van de geschiedenis van Friesland en is een must voor iedereen die geïnteresseerd is in dit stukje wereld of zich daarmee verbonden voelt. Frieslands Verleden is ontstaan uit een samenwerking tussen Friesch Dagblad, Fryske Akademy, Tresoar en het Fries Museum.

Volledige beschrijving

Specificaties

Uitgever
Fryske Akademy
ISBN
9789056152833
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
September 2012
Categorie
Wetenschappelijk
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
288

Beschrijving

Frieslands Verleden is een bundel van vijftig verhalen, waarin gerenommeerde historici de Friezen en hun geschiedenis beschrijven. Niet alleen geven zij een overzicht van de Friese geschiedenis, ook passeren plekken van herinnering, het landschap, markante figuren en andere wetenswaardigheden de revue.

Uit de verhalen rijst het beeld op van een gebied dat door de geschiedenis heen altijd de blijk naar buiten heeft gericht en dat duidelijk door de buitenwereld werd en wordt beïnvloed.

Dit boek geeft een volledig beeld van de geschiedenis van Friesland en is een must voor iedereen die geïnteresseerd is in dit stukje wereld of zich daarmee verbonden voelt.

Frieslands Verleden is ontstaan uit een samenwerking tussen Friesch Dagblad, Fryske Akademy, Tresoar en het Fries Museum.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Uitgever
Fryske Akademy
ISBN
9789056152833
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
September 2012
Categorie
Wetenschappelijk
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
288

Ultieme leestip